Loading...

XSPC Single 5.25 Bay Reservoir Multi Fronts

*****

Tuesday, 30 September 2014, 17:11

Top reservoir stevig gebouwd blauwe led meegelevert + 2 verwisselbear frontjes ( zilver en zwart ) en natuurlijk wat schroefjes en een imbussleuteltje 

alleen de frontjes zijn net iets anders dan op de foto de low water en de streepjes en de aantal ml aanduiding staan er niet op !!! Vind ik personlijk TOP.

dus aleen zwart of grijs met het XSPC logo en voor de rest niks mooi strak dus

 

nog 1 puntje  en ik weet niet of dit zo hoort of niet wand er zit geen beschrijving bij 

normaal gesproken zit de uitgang naar je pomp rechts ( vanaf de voorkant gezien )

DOE DIT NIET ! ik heb een laing ddc 1t pompje van 420l/h en aan de rechter kant daalde het waterpijl in het reservoir zo ver dat hij lucht aanzoog dit komt door de Interne scheidingswanden dus neem de aansluiting in het midden onder het halve rondje voor naar je pomp wel even moeilijk met vullen van het systeem maar goed te doen

voor de rest top product en zeker zijn geld waard stil geen kabbelend water geluid en stevig gebouwd

LittleDevil LD PC-V8 Watercooling PC Case Black

*****

Thursday, 25 September 2014, 11:44

Space Space and more Space.

 

Pros:

Perfect for nice tidy watercooling System

Nice Space for tidy up the cables

High Quality

Nice SSD Mount options

Awesome look itself and also for the Hardware

All screw threads are in perfect qulity

Long Term Case

 

Negative:

The Power/reset button have some space but i am not sure if i am just to stupid to do it correctly any it is minimal problem.

 

Screws Screws and more of them. There could e a faster option for this money.

 

 

Yes, i would buy it again maybe in another color :)

Noctua 120mm NF-F12 PWM 1500RPM

*****

Wednesday, 24 September 2014, 20:01

Noctua staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit en dat merk je.

Ok, ze kosten wat meer dan een andere fan, maar ik wil alleen het beste voor men pc.

19MM Vandal Black / Blue LED

*****

Wednesday, 24 September 2014, 19:58

Dit zijn ongelofelijk kwalitatieve switches.

De bouwkwaliteit is uitstekend en de led is mooi helder zonder overdreven te zijn.

Het installeren is super simpel.

Deze fan controller is de meest uitgebreide op de markt en dat komt met een heel hoge prijs. Echter krijg je daarvoor functionaliteit die je bij geen ander vindt. Hou er rekening mee dat je verplicht bent om meerdere producten van Aqua-Computer aan te schaffen om de functionaliteit volledig te benutten. Enkel producten van Aqua-Computer met de aquabus poort zijn (volledig) compatibel met de Aquaero en die heb je ook wel nodig want als je deze louter als fan controller wil gebruiken, betaal je teveel voor wat je krijgt. Aan te raden zijn pomp en flow meter met aquabus poort. Vergeet daarbij niet de aquabus 4-pin kabels te bestellen + split kabel voor meerdere apparaten.

Het apparaat biedt veel, maar is moeilijk te begrijpen. Helaas ontbreekt duidelijke documentatie om uit te leggen hoe alles werkt. Echter na wat proberen en links en rechts wat uitzoeken kom je er wel uit en dan besef je pas hoeveel je er mee kan en zit alles wel vrij logisch in mekaar. De aquasuite software zorgt ervoor dat je alles makkelijk kan instellen en dat wordt meteen geupdate op de Aquaero. Het feit dat de Aquaero met USB is aangesloten, zorgt voor een groot gemak omdat alles via het apparaat zelf instellen 10x langer zou duren dan via de software.

De belangrijkste functies die ik gebruik zijn deze:

  • Visualisatie van quasi alle gegevens: 8temp meters aan te sluiten + Hardware Monitor temperatuur: je CPU/GPU/mobo/HDD/SSD core temperatuur kan je tonen op het display/software, met een optie in grafiek over tijd die je bepaalt. Flow meter, power meter (aantal Watt dat de radiator aan warmte kwijtspeelt: benodigd is temp meter voor radiator in/out en flow meter), zelfs hoeveel % je reservoir gevuld is (extra hardware voor nodig) dus noem maar op. Je kan uiteraar ook instellen wat je wil tonen op het display, zelfs met interval tijd tussen de schermen of niet etc..
  • Fan control: hier heb je de optie voor manueel of 1,2-point en curve control. De laatste is de handigste: je kiest als X-as de temperatuur van een temp meter die je zelf kan kiezen (dus inclusief software temp van de CPU/GPU core) en als Y-as het percentage van fan power over de fans die je wil. Zo kan je bvb zelf kiezen hoe hard de radiator fans moeten draaien in functie van de temperatuur van het water. Erg handig omdat je zo niet manueel je fans  moet gaan instellen. Warmt je pc op, gaan de fans automatisch sneller draaien en minder snel bij afkoelen. De pomp kan je natuurlijk op soortgelijke manier instellen indien je over een compatibele pomp beschikt.

Verder heb je nog tal van opties, ik noem diegene die ik ken.. :)

  • Alarm in te stellen hoe je maar wil: flow meter <100l/h, cpu temp >75C, met bijhorende acties zoals je wil etc.
  • Data log van alles wat je maar kan inbeelden.
  • RGB led (extra te bestellen) om bvb in je startknop/reservoir te monteren. Zo kan je bvb deze rood laten oplichten indien de temperatuur van de GPu dicht bij alarmfase komt en de pc zou afsluiten.

Er zal wel meer zijn, maar na een paar weken ermee spelen, heb ik het nu wel redelijk door. Bij de XT versie zit een afstandsbediening die ik niet gebruik, maar de touch screen knoppen werken wel handig. Het scherm zelf had voor die prijs een full HD AH-IPS kleurpaneel mogen zijn, maar de kijkhoek is degelijk (ik had voordien de NZXT sentry 3 besteld en daar zie je niks van onder een hoek, bespaar jezelf dat geld!). Er zit wel wat backlight bleeding op, maar met zwart wit maakt dat niet zoveel uit - brightness/contrast kan je ook allemaal instellen.

Ik geef hem alsnog een "Excellent". Ik ben er zeer tevreden mee, maar het komt met een prijs die niet alleen bij het product zelf blijft. (15euro voor heatsink, 10euro voor zwarte cover en we zitten al aan de €200) Zonder waterkoeling moet je het niet doen, maar anderzijds op deze site zitten enkel die-hards met waterkoeling die niet op een beetje geld kijken. :)

Indien je vragen hebt over dit product, stuur me maar een berichtje via het forum (username = tdesmet). Je zal sowieso met vragen zitten want om alles te doen werken, blijft de aankoop helaas niet bij enkel dit product. :P

HighFlow Casebadge Aluminium Black/Silver Smooth

****

Saturday, 20 September 2014, 02:03

Leuk voor er bij maar wel jammer dat je het er bij moet kopen en niet bij een set zit

EK-Supreme LTX AMD CSQ - Copper Plexi

*****

Friday, 12 September 2014, 14:30

On a AMD phenom , using 4 cores at 100% , it hit a max of 42 degrees.

nice block for a nice budget build

 

EK-DCP 4.0 PWM X-RES incl. pump

****

Friday, 12 September 2014, 14:27

Very easy to install using the bracket that comes with this pump/res combination.Fits and looks wel on the bottom of a Crossair Carbide 540 air

connected to MB for speed control , it's only running halfspeed and is almost unhearable.  using it in a loop with a 240 rad, and the EK-Supreme LTX AMD CSQ - Copper Plexi

If you don;t want to spend to much money on a res/pump combination i can recommend this one

Phobya Fan Power Connector 3Pin female incl. 3 Pins - 5 pcs Black

*****

Monday, 8 September 2014, 20:22

Nu al meer dan 40 van deze connectors besteld en gebruikt en hebben me nooit teleurgesteld.

Goede degelijke kwaliteit en makkelijk te gebruiken pennetjes maken dit een top product :)

XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo - WITH D5 Pump

*****

Monday, 1 September 2014, 17:17

Eenvoud en degelijkheid is z'n kracht.

Sterke / stille pomp 1500l/ph met 'n opvoer hoogte van 3,7 meter. Praktisch  vrij van resonantie.

Hij zou alleen beter kunnen door de kabels te sleeven.

Ik kan er niet meer van maken.

@ your service,