Loading...

XSPC RX480 Quad Radiator V3

*****

Tuesday, 26 May 2015, 21:50

Op 2 vinnen na die ingeduwd waren , kan ik zeggen dat de afwerking zeer hoog is, lak is een matte lak die zeer uniform is, er zijn nog wat schoonheid foutjes rond de G1/4 poorten, maar dit hebben vele merken en is muggenziften op hoog niveau . Kan zeggen dat deze rads met schouders boven de andere merken uitsteken, dit door de lak, afwerking, verpakking en zelfs in vele testen zeer goed uit de bus komt als het op koeling aankomt met lage rpm fans. Wil je een rad dat er super uitziet, een hoge afwerking graad heeft, dan kan ik zeker deze aanbevelen. Het enige punt dat wat tegen de rad spreekt is momenteel de prijs, maar dit heeft te maken met vraag en aanbod en de dollar koers die nu hoog is. Zo wie zo is de XSPC RX480 V3 hogere aanschaf prijs meer dan waard.

Alphacool D5-VPP655 - Single Edition / No Top

*****

Monday, 25 May 2015, 12:00

Ik gebruik deze pomp nu een aantal weken in m'n eerste custom loop en ben zeer te spreken over de kwaliteit.

De pomp is zeer scherp geprijsd doordat Alphacool heeft besloten geen standaard (matige) top mee te leveren. Ik had geen gigantisch groot budget maar investeren in een goede pomp met top is zeer belangrijk.

Ik gebruik deze pomp samen met een XSPC Acrylic Tank Reservoir (SKU: D5TANKRES) en dit bevalt ongelofelijk goed. Om de review overzichtelijk te houden zal ik hieronder puntsgewijst wat voor- en nadelen opsommen:

+ Zeer krachtige pomp
+ Scherp geprijsd
+ Vijf verschillende RPM standen in te stellen met een schroefje op de pomp
+ Zeer stil, zelfs op stand 5 (Vribreert nauwelijks)
+ Installatiegemak op reservoir top

- Bij mij bromt stand 4 een beetje, terwijl stand 3 en 5 gewoon onhoorbaar stil zijn op 30cm afstand.


Kortom deze pomp is ongelofelijk krachtig en tóch stil. Verder is hij zeer goed betaalbaar doordat er geen matige top wordt meegeleverd dus je kan direct een aftermarket top erbij bestellen. De ideale pomp!

Magicool G2 Slim Radiator 16 FPI - 240mm - MC-RAD240G2

*****

Friday, 22 May 2015, 00:05

Toen ik het pakketje heb mogen ontvangen van de postbode viel mij direct op deze verpakking is erg zwaar. Tijdens het uitpakken werd ik er alleen maar vrolijker van om te zien dat dit van betere kwaliteit is dan ik had verwacht.

Als je de doos openmaakt zie je dat de magicool mooi slank is en erg netjes afgewerkt. Ik heb nergens een krasje of een kromme fin kunnen ontdekken. Ook zijn de 2 G1/4 poorten afgedekt met een dummy, erg netjes. Ook zitten bij deze radiator 2 anti vibratie mounts voor je fans! Dat had ik niet verwacht voor deze prijs!

Na het uitpakken heb ik hem doorgespoelt met demi water. tijdens het spoelen kwam er geen rotzooi uit, alleen helder water. Tijdens het installeren merkte ik op dat de schroeven er zo in gaan, zonder kracht te hoeven zetten. Erg net getapt schroefdraad.

Deze radiator is nu mijn processor koel aan het houden op een idle temperatuur van 25 graden. Dit in combinatie met 2 Aerocool shark fans. Erg netjes voor een A10 6800k op 4,8Ghz.

Al met al denk ik dat je geen betere radiator kan krijgen in deze prijsklasse.

Phobya Balancer 150 silver nickel

*****

Thursday, 21 May 2015, 23:57

De Phobya Balancer is een erg geschikt reservior voor in iedere built. Of je nu een beginner bent of gevorderd in watercooling, hij zal altijd aan je eisen voldoen.

Toen ik het reservior heb ontvangen voor mijn build viel me direct op dat deze erg goed verpakt was. Er zitten ook 2 bevestigingsklemmen en de benodigde schroeven om hem juist te bevestigen.

Het reservoir heeft aan de bovenkant een fillport, op de zijnkant 2 en aan de onderkant zitten ook nog eens 2 poorten voor een G1/4 Schroef fitting.

Het uiterlijk ziet er ook erg strak uit. Het is echt de zilver/nickel kleur die je er van verwacht, erg mooi glimmend. Het plexi is kraakhelder en erg krasvast zodat je mooi je vloeistof kunt zien!

 

EK-Ekoolant EVO UV Lime GREEN premix 1L

****

Thursday, 21 May 2015, 19:58

Als vervanging van mijn oude EK koelvloestsof die ik niet meer zag staan in de webshop heb ik dezen gekocht. Het systeem is nu tot aan de nog toe gevult met de vloeistof dus tijd voor een kleine vergelijking:

 

Kleur:
De EVO koelvloeistof is meer melk achtig dan de oude vloeistof. Hier uit blijkt na wat vergelijking onder een UV lamp dat de EVO vloeistof een veel betere kleur geeft dan de oude vloeistof.

Temperatuur berijk:
Hier in is de oude vloeistof van EK wel beter, de oude vloeistof ging tot -7 graden C terwijl deze tot -2 Graden C gaat. op zich moet dit geen probleem zijn tenzij je de computer in de winter vervoerd. De geleiding is ook wat beter, waarbij met een Q6700 overgeclocked op 3,5 GHz waarbij met de oude vloeistof berijkte de processor een temperatuur van ongeveer 39 graden gemiddelt over de 4 cores. Met de EVO koelvloeistof is dat 34 graden.

Ook lijkt het dat de EVO minder probleem heb dat er lang lucht in de vloeistof blijft zitten. Ik zat bij de oude EK vloeistof zeker aan 24 uur om alle micro luchtbellen uit de vloeistof en leidingen te hallen maar met de EVO waren alle leidingen al zonder luchtbellen met 4 uur.

 

dus over het algemeen een zeer goede vloeistof en beter dan de oudere EK-Ekoolant UV lime green. de formule is bijna het zelfde en met de oude vloeistof heb ik in 4 jaar van gebruik geen problemen met corrosie, bactirie aan groei of verstopte koelblokken.

Black Ice Nemesis Radiator GTS 280 - Xflow - Black

*****

Sunday, 3 May 2015, 13:53

De Black Ice Nemesis GTs 280 Xflow is een uitstekende radiator voor een prima prijs.

De radiator wordt geleverd moet voldoende montagemateriaal en is met zijn 30mm dikte ideaal voor miditowers en kleine behuizingen. In mijn ogen is het zeer prettig dat er twee 140mm fans op kunnen in verband met de hogere geluidsproductie van traditionele 120mm fans.

Door het Xflow design loopt de koelvloeistof altijd door de gehele radiator heen waardoor de statische druk van je fans optimaal benut wordt bij het koelen. Let dus op: er zit een fitting aan beide zijden van de radiadtor en niet naast elkaar zoals bij een 'normale' flow radiator. Houd hier rekening mee bij het uitdenken/tekenen van je loop!

Samengevat is dit een erg dunne maar zeer goed presterende radiator.
Het montagemateriaal werkt uitstekend, de radiator ziet er strak uit en Black Ice levert lifetime warranty.

Zeer strakke radiator voor wie geen hele dikke/grote radiator kan behuizen!

XSPC Acrylic Tank Reservoir for Laing D5/MCP655/PMP-450

*****

Sunday, 3 May 2015, 13:47

Ik heb dit reservoir nu een aantal dagen in gebruik met de Alphacool D5-VPP655 - Single Edition / No Top.

Deze combinatie werkt echt bijzonder goed!
Het reservoir is zeer netjes afgewerkt en precies groot genoeg.
Het mounten (installeren) van de pomp op het reservoir is echt kinderspel.
Met de bracket + rubberen ring + 4 boutjes is het zo gepiept.

Het reservoir ontlucht zeer makkelijk en ook het bijvullen is kinderspel.
Het enige nadeel dat ik op zou kunnen noemen is dat er standaard een blauwe led wordt meegeleverd, terwijl ik een rood/wit/zwart thema heb. Ik zal er dus nog apart een rode led bij moeten bestellen.

Samenvattend is dit een erg goede reservoir top voor een zeer lage prijs.
Installeert gemakkelijk, ziet er mooi uit en dat voor vier tientjes!

Highly recommended.

Trechter

*****

Saturday, 25 April 2015, 18:20

Prima trechter, doet waar het voor bedoeld is :)

Spuitfles - 1000ML

*****

Saturday, 25 April 2015, 18:19

Onmisbaar voor het vullen van je reservoir. Even goed hard knijpen en je vult zo je hele loop zonder knoeien of gedoe met een trechter. Reservoirs hangen vaak relatief hoog (boven de pomp), maar met deze spuitfles is het kinderspel!

Slangknipper (10-40MM)

****

Saturday, 25 April 2015, 18:18

Zeer handig gereedschap om een slang mee op maat te knippen!
Ik geef echter 1 ster aftrek omdat ik vaak de slang niet in één keer kon doorknippen (Tygon 3/8 Clear). Ik moest hierdoor vaak nog een keer knippen waardoor ik geen kaarsrechte tubes kreeg.

Al met al toch wel tevreden aangezien knippen met een schaar of snijden met een stanleymes meer gedoe is. Maar voor 20 euro mag hij wel in één keer door een tube heen snijden vind ik, al ligt het wellicht aan het stugge Tygon materiaal.