Loading...

GELID Rev. 2 ICY VISION -A (AMD Only) GPU Cooler

*****

Sunday, 26 October 2014, 22:45

heb deze koeler gekocht voor mij XFX AMD HD R7970 dubble fan 

met de normale koeler mini temp 45/50graden max temp 85/90 graden

deze tempratuur zijn wel met dual crossfire en 3 screen eyefinity dus kan beetje lager zijn bij single videokaart en scherm

na installeren niet normaal heb nu wel singelkaart eyefinity maar temp bijna helft gedaalt mini temp 32/34 max temp 48/54 dat na lang gamen op ultra bf 4

ik heb arctic MX-4 voor koelpasta gebruikt

heb er gelijk nog een besteld installatie niet heel moeilijk neem je tijd

verschil met geluid de oude standaard koeler 4 keer zo erg dan deze Gelid 2

je hoort hem maar stuk rustiger het werkt echt dus dikke 10 geen spijt van

 

Cooler Master Nepton 140XL

****

Saturday, 25 October 2014, 15:12

Zeer goede prijs kwaliteitverhouding.

Ingebouwd in mijn 690 iii ( bovenaan , was wel even proppen ).

Houd mijn 4670k op 4.4 ghz 1.11V onder de 50 tijdens gamen , een zeer goed resultaat.

Instalatie duurt even , maar is niet al te ingewilkkeld.

Let wel dat het het best is als je een fulltower case hebt , een midittower past soms , maar vaak is het proppen en soms past hij helemaal niet.

 

Pomp en ventilatoren maken weinig geluid , praktisch stil.

 

Uiteindelijk zeer tevreden , zeker een aanrader.

3-Pin Verlengkabel 60CM Phobya Sleeved Black

*****

Saturday, 25 October 2014, 15:01

Ik heb er zo twee besteld waarvan er eentje al na een half uur stuk was. Eén van de pinnetjes kwam los bij normaal gebruik. In 15j pc bouwen kom je die dingen tegen maar het is spijtig.

 

voor de rest niet sop aan te merken de andere ziet er goed uit (sleeved) 

Akasa 140mm Fan Viper Yellow AK-FN063

*****

Saturday, 25 October 2014, 14:59

Ik heb ondertussen drie van deze fans in mijn setup waaronder 2 op een 280 mm rad en 1 op een 140 rad. Ik ben lang op zoek geweest naar een ideale rad fan en deze is voor zover ik gevonden heb (en hier makkelijk verkrijgbaar) een van de betere. 

 

Een hoge statische druk, goeie airflow en uiterst stil.

Een aanrader voor elke toepassing en de aparte gele kleur krijg je er gratis bij. Ik vind het een leuk zicht hebben. 

kortom een fan die zijn geld waar is.

NZXT KRAKEN X41 All-In-One Liquid Cooling Solution - 140mm - RL-KRX41-01

****

Saturday, 25 October 2014, 13:19

De NZXT X41! Wat een leuk product.

Ik heb de X41 gekocht in combinatie met de G10 om mijn videokaart te koelen. 

Kortweg biedt de X41 een zeer volledig pakket aan. Er zijn echter wel enkele dingen die er van kunnen gezegd worden. Inzake installatie op een gewone CPU kan ik hieromtrent weinig vertellen maar alles wordt wel meegeleverd om alle huidige standaarden te ondersteunen. Volgens andere reviews vormt dit dan ook geen enkel probleem. Er zitten tevens 8 lange vijzen bij voor push/pull combo ondanks het feit dat er standaard maar één 140mm fan bijgeleverd wordt.

De pomp en block:

De pad onderaan het blok is uit koper vervaardigd en komt standaard met koelpasta. Ik persoonlijk heb deze verwijderrd en heb gebruik gemaakt van de arctic silver 5. 

De Asetek-based coolingblock zorgt ervoor dat de x41 compatibel is met de G10 zodat deze op GPU's kan worden gemondeerd mits de G10 bracket.

De Pomp zelf is variable. Iets wat ik persoonlijk niet als nuttig aanschouw daar ik de pomp toch op volle toeren laat draaien. De geluidsproductie van de pomp is echter wel duidelijk aanwezig zelfs bij lagere toeren maakt de pomp een hoorbaar geluid. Ik heb op de CPU een corsair h110 welke ook een Asetek-based cooler is doch deze maakt veel minder geluid. Het is zelfs zo dat mijn huidige setup met 8 fans in totaal (140mm, 250mm en 200mm) minder geluid veroorzaken dan de pomp van de nzxt. Het geluid van de pomp is hoorbaar bovenuit de 8 fans op 30-40% fanspeed.

Het is niet storend als je case dicht is maar wel opmerkelijk gezien de rest van het product zo goed presteert op alle vlakken (geluid/performance)

 

aansluitingen:

De pomp heeft drie aansluitingen meegeleverd.

De eerste is de 3-pin powerconnector voor de pomp. Niets bijzonder.

De tweede is de stroomdoorvoer voor 4pin fans waarop je een push/pull combo van de radiator kan aansluiten. 

De derde is een USB aansluiting voor softwarematig beheer van de pomp en fans. 

Alle gelevere kabels zijn zwart gesleeved. Leuk en proper dus.

Het block heeft het nzxt logo waarvan je de kleur kan kiezen. Een leuke toets die iets minder opvalt als je hem op de GPU installeert ;)

 

Radiator en fans:

De 140mm radiator zou 30% dikker zijn dan de gemiddelde in zijn soort. Dit is dan oook duidelijk merkbaar. Hou er rekening mee bij installatie!!! 

Mijn rad is geinstalleerd op de achteruitgang en komt met push/pull (2 fans dus) net voorbij de andere coolblock van mijn h110 cpu watercooler. Indien ik mijn oude coolermaster V8 nog had gehad, had dit niet gewerkt en had ik een andere installatieplaats moeten zoeken!!! Zeker vooraf nakijken of je ruimte genoeg hebt!!!

De bijgeleverde 140mm fan is uiterst stil en heeft rubber randen op de installatiepunten/raakvlakken om vibratie op te vangen. De fan is voorzien van een 4pin connector voor pwm. Uiterst kwalitatief! 

De fan kan terug gezet worden tot 30% (op het stroomniveau dat de standaard fan nog bleef draaien stopte mijn akasa viper!)

Tubing:

De connectiepunten op de pomp kunnen meedraaien wat installatie makkelijk maakt en lekken voorkomt. De connectiepunten op de radiator echter niet! 

De tubing is 40cm lang wat in meeste gevallen lang genoeg is om van je GPU naar voor of naar achter de case te werken. Top of bottem mount bij een xl case (die meeste watercoolinggebruikers wel hebben) gaat lastig worden vanaf de GPU

prestatie:

Over CPU coolingprestaties kan ik weinig vertellen gezien mijne is geinstalleerd op de GPU. De GPU (asus gtx 760 dirctCU OC 2gb) vertoont echter volgende waarden:

standaard idle: 44°C

standaard load: 70-77°C (met een hels kabaal van 2 kleine standaardcoolers)

x41 push/pull +g10 idle: 29-30°C

x41 push/pull +g10 load: 40-44°C (uiterst stil!!!)

Een leuke presatiewinst dus en vooral geluidswinst. De fans blijven op 30% ongeveer en leveren daarbij bovenstaande temperaturen. Het verhogen van de fanspeed leverd slechts 1-4° verschil op wat voor mij persoonlijk het kabaal niet waard is.

 

Software:

De meegeleverdre software (downloadable content) vind ik persoonlijk maar niets. 

Hij liep een keer vast na tien min, heeft relatief weinig instelmogelijkheden pakt veel plaats in op je scherm als je wil monitoren. Doet weinig wat andere programma's niet doen. Het enige voordeel is dat je de pompspeed kan regelen. Voor mij niet de moeite om extra software te laten draaien!

 

Pro:

- dikke radiator = meer koeling

- kwalitatieve afwerking

- Goede fan met hoge statische druk, rubber mounts, stil! (een grote plus in vergelijking met de fans van corsair h110 en andere corsair producten)

- software voor de liefhebbers

- volledig pakket

- regelbare pomp voor de liefhebbers

- goede prestaties!!!

 

Contra:

- software ontoerijkend (als je iets maakt doe het dan ineens goed)

- dikke radiator kan voor installatieproblemen zorgen.

- pompgeluid duidelijk hoorbaar ivg met andere AIO coolers (h110 bvb) (ongetwijfeld niet de ergste naar wat ik verneem uit reviews maar toch...)

 

hopelijk hebben jullie er wat aan.

mvg ken

NZXT KRAKEN G10 GPU Bracket - Black - RL-KRG10-B1

***

Saturday, 25 October 2014, 12:29

De G10 is een ongezien concept voor de beginnende watercooler gebruiker die zijn videokaart cool en stil wenst te houden. Met die insteek ben ik dan ook op dit product terecht gekomen.

Ik had net een H110 van corsair gekocht en mijn Cooler Master haf932 was uitermate stil met de grote fans op 30% en bovenstaande watercooling. Wanneer ik ging gamen maakte de videokaart meer lawaai dan al de rest samen. Gezien ik met een AIO cpu cooler zat kon ik niet uitbreiden en dan is dit een handige optie!

Ik heb hem samen met de NZXT X41 gekocht maar daar schrijf ik ook wel een review over. 

De bracket zelf is stevig en makkelijk hanteerbaar. De bijgeleverde fan is 92mm en uiterst stil en kent weinig vibratie en/of andere nevengeluiden.

De installatie was handig makkelijk en snel op een Nvidia kaart.

Ik heb hem bij aanschaf geinstalleerd op een asus gtx760 DirectCU II oc 2gb. Het verwijderen van de standaard cooler was makkelijk op het verwijderen van de stroomvoorziening na. Deze is een kleine connector die vastzit met weerhaakjes welke last lost te maken zijn. Enige handigheid vereist. Iets wat je best op voorhand even naziet. Niets lastiger dan je nieuwe spul willen installeren en de oude niet kunnen verwijderen zonder brokken. 

De Asus hierboven vermeld heeft tevens de direct power bracket achterop de kaart. Deze zit onder de processor en zorgt ervoor dat de backplate van de g10 onderhevig is aan niet mooi rechte montage als je niet voorzichtig bent. In verschillende reviews online las ik dat je moest oppassen met het aanschroeven van de bracket omdat je de kaart krom kon trekken. Dit is nog des te meer van toepassing met de bovenstaande direct power bracket. Oppassen dus. 

De bovenstaande asus (en vele met hem) hebben een korte pcb. Hierdoor heeft de vrm cooling (extra fan) weinig zin. Deze blaast in mijn geval volledig naast de kaart. Hierdoor wordt de kaart dus ook bijna dubbel zo lang (net als een high end kaar) EN hangt het gewicht over. Hierdoor is er dus nog meer gevaar voor het "plooien" van de kaart. Het lijkt goed mee te vallen na installatie en levert tot hiertoe geen problemen. 

Er werd in verschillende reviews gesteld dat de Nvidia kaarten problemen zouden hebben met hogere vrm (ram en andere componenten buiten de gpu om) temperaturen. De asus 760 heeft het voordeel heatspreaders te hebben op de ram. Enige side intake cooling op je case zorgt verder voor genoeg luchtstroom om deze cool te houden en leveren bij mij ook geen problemen op. 

Prestaties in combinatie met de X41 push/pull van nzxt zijn prachtig. 

standaard idle: 44°C

standaard load: 70-77°C

g10+x41 idle: 29-30°C

g10+x41 load: 40-44°C

 

Ik heb de x41 in push/pull (akasa viper 140 push en standaard nzxt 140 pull)

Ik heb gekozen voor de akasa in push vanwege de uitzonderlijk hoge drukwaarden welke deze fan levert vergeleken met enige andere op de markt. De gele fanbladen vind ik persoonljk zeer leuk) Je kan tevens kiezen voor de apache welke zwart is, zelfde waarden lever inzake druk doch een lagere maximumsnelheid heeft. 

Daar je toch meestal op 30/40% gaat draaien (niet meer nodig) maakt dit eigenlijk weinig uit dus. 

Software is naar mijn persoonlijke mening uiterst rommel. Dit had ik reeds gevonden in een review maar kan het enkel maar bevestigen. (persoonlijke mening) 

Al bij al een zeer leuk product en een mooie tussenoplossing als je nog geen volledige watercoolingbuild hebt or reeds een aoi cooler op je cpu hebt en niet meteen alles weg wil gooien om een volledige set te kopen.

Pro:

- goedkoop

- stevige en kwaliteitsvolle bouw

- mooie oplossing voor beginnende gebruikers of mensen met beperkte mogelijkheden.

- in combinatie met een 140mm rad zeer leuke prestaties

- STIL (ook de eigen fan op de g10)

 

contra:

- neemt volledig geinstalleerd bijna 3 slots in.

- minder handig en minder mooi op graka met kleine pcb

- vrm cooling valt weg (vormt blijkbaar soms een probleem bij mij persoonlijk niet)

 

mvg Ken 

Scythe Kaze Master Flat II - KM08-BK

***

Tuesday, 14 October 2014, 23:56

Ik zou deze fancontroller gebruiken om aparte kanalen per radiator te regelen. Hij werk zeker als beschreven alleen de knoppen voelen gierig aan. De controller word wel geleverd met genoeg gesleevde bekabeling en deze heb ik zeker nodig gehad.

Mocht je in dezelfde situatie zitten dan kun je toch beter alles automatisch laten regelen door een echte controller(of je vind het leuk om steeds te drukken als je een game opstart of wat anders gaat doen!). Ik raad een Bigng aan en heb hier ook een review over geschreven. Mcube BigNG

XSPC LCD Display Temperature Sensor - White - V2 - G1/4 Plug Sensor

*****

Tuesday, 14 October 2014, 23:44

Ik zou dit lelijke ding toch echt niet in mijn front willen bouwen. Geeft zoveel licht "gewoon debiel". Ik kocht hem echter voor de sensor aangezien deze plat is, in tegenstelling tot alle andere sensoren. Werk naar verwachting zeer goed en er is weinig calibratie nodig, tegenover een digitale sensor.

Phobya radiator grill quad (480) Bricky - black coating

*****

Tuesday, 14 October 2014, 23:39

Ik gebruik deze grill op een 800d met daarbij een gtx480 rad. 1 woord, Ziekelijk! Deze grill heeft aan elke zijde 5 popnagelgaatjes en is daarom perfect te monteren.

Cooler Master JetFlo 120mm PWM - BLUE - R4-JFDP-20PB-R1 - 800-2000RPM

*****

Tuesday, 14 October 2014, 23:35

Ik gebruik deze fan op een gtx480 + gts240 in een 800d aangesloten op een mcube bigng. De fan is van zeer goede qualiteit en verplaats zeer veel lucht. Echter zijn ze op de maximale snelheid niet aan te horen en dat wisten ze blijkbaar zelf al, aangezien er adapters voor 1300/1600 zijn meegeleverd:P, dit is immers wel geluid van luchtverplaatsing want ze kunnen een blaadje door de kamer laten vliegen!

Ze trillen echter bij elk toerental en daarom word de fan met rubbere pootjes geleverd. Omdat ik niet van trillen houd, heb ik mijn volledig radiator in de rubbers moeten hangen om te voorkomen dat mijn kast het geluid nog eens versterkt.

Samen met een goed ingestelde Mcube BigNG doen ze het dan wel perfect en laat ik ze automatisch draaien van 800/2200 rpm afhankelijk van de watertemp.

Geen hitte = geen geluid!

Veel hitte = Zeer goede koeling en toch nog een acceptable geluid. (zal ook afhankelijk zijn van je omgevingsgeluid)