Loading...

Gelid 140mm Case Fan Silent 14PWM 750-1200RPM - FN-PX14-12

*****

Wednesday, 25 November 2015, 23:41

Zeer goede fans. Deze zijn zeer stil en zorgen toch nog voor een goede static pressure zodat je ze zeker nog op een radiator kan gebruiken. Ik heb ze zelf op een Black ice gt Stealth 280 staan en er komt zeker nog airflow door de radiator.

 

Kortom het zijn zeer scherp geprijsde en zeer goede fans!

EK-FC R9 Fury X Backplate

****

Saturday, 21 November 2015, 22:22

Aangezien ik het zonde vond om een Fury X te ontdoen van de backplate die er normaal gesproken op zit, heb ik er voor gekozen om de zwarte backplate te kopen.

De backplate is opgetrokken uit metaal en voorzien van een strakke gladde finnish. Het doet wat het moet doen (er mooi uit zien).

Hier kwam helaas weer een fout van EK naar voren. De boutjes voor de backplate zijn blijkbaar bij het koelblok geleverd. Helaas zijn ze twee lange boutjes vergeten, waardoor ik er dus te kort kwam voor het bevestigen van mijn backplate... Gelukkig is het mogelijk om vier van de "interne" schroeven van de Fury X te pakken en deze te gebruiken.

EK-FC R9 Fury X

*****

Saturday, 21 November 2015, 22:13

Hoewel de Fury X van zichzelf al watergekoeld is, kan de pomp soms als irritant bevonden worden, zeker als je van een volledige custom loop af komt.

Zo ergerde ik mij dood aan de toon die deze produceerde wanneer de kaart idle draaide en besloot de Fury X in de loop op te nemen, die verder bestond uit een EK Supremacy, een Black Ice GT Xtreme 360 en een D5 pomp.

Het verwijderen van de stock koeling is werkelijk zo makkelijk als het maar kan. Doordat er enkel thermal pads gebruikt zijn op de VRM's, komt de koeler zo los van de kaart. Het (grondig) verwijderen van de oude pasta kan nog vies tegen vallen, bij mijn kaart was er genoeg pasta gebruikt om 4 systemen van pasta te voorzien o.O

Het plaatsen van het blok was ook te simpel voor woorden, 3 thermal pads plaatsen, wat pasta op de Core + HBM dies, blok erop en vast schroeven maar. Gelukkig was er dit keer geen probleem met de schroeven (behalve als er wordt gekozen voor de EK backplate). Ook is de handleiding iets onhandig, zo kies ik er liever voor om eerst de thermal pads te plaatsen en dan de pasta aan te brengen.

Temperaturen zijn van 55 graden onder load naar 30 gegaan (20 november 2015, PWM gestuurde B12-P fans via een Aquaeros 6 XT op 69%). Idle draat de kaart ongeveer 22 graden. Het systeem is weer fluister stil :)

Mooie fittingen, maar in combinatie met Tygon R6016 zeer lastig aan te sluiten (redelijk noodzakelijk om de slangen te verwarmen).

Het eindresultaat mag er zeker zijn, een zeer strakke loop.

Tygon R6016 - HighFlow - 1/2 ID - 3/4 OD - Black

****

Saturday, 21 November 2015, 21:41

Deze slang is naar mijn ervaring exact het tegenovergestelde van Tygon R3603.

Zeer stugge slang die niet zomaar knikt en zeer strak op (compressie) fittingen zit. De slang kan oncomfortabel veel kracht uitoefenen wanneer deze gebruikt wordt zonder deze in warm water te houden.

Om deze reden kan ik de slang niet adviseren voor mensen die hun eerste loop samenstellen.

Verder is het gewoon goede slang die ook wat sneller lijkt te bleeden dan R3603 (er blijven minder micro bubbels aan de binnenkant van de slang hangen).

Cooler Master CM Storm Stryker

*****

Saturday, 21 November 2015, 15:29

ik heb deze i het wit en in het zwart en heb er geen klachten over is prima kast en ook handig je kan het hdd bakje aan de onderkant vat daar zit er gewoon uit haalen in ik denk ook wel dat ik er een best goede water koel set in kan dumpen wand je doet dan gewoon aan de achterkant een radiator en de bovekant en de onderkant daar kan een lekker dikke met fan en boven kunne ook wel fans en achterkant ook

EK-CoolStream CE 420 Triple

*****

Saturday, 21 November 2015, 14:06

Zeer mooie 3x140mm (420mm) radiator van EKWB.

Wordt geleverd met meer dan genoeg moeren voor elke mogelijke fan setup (Push/pull).

De lakcoating krast wel aardig snel, maar dat is helaas een feit bij elke radiator.
Koelt momenteel een 4690K, 980 GTX & moederbord VRM's (Asus Formula VII); prestaties zijn uitmuntend!

Verder is de radiator uit koper vervaardigd, dus geen alu troep in de loep.

Concluderend: Zeer mooie radiator van goede materialen; wel wat aan de prijs.

Highly recommended.

Alphacool NexXxoS Cool Answer 240 LT/ST - Set - 11059

***

Thursday, 12 November 2015, 13:36

leuke set om mee te beginnen jammer van de pomp bekend mankemend kwam bij mij voor ratelnde pomp zeer iritant. vervangen voor een magicool res/pump combo nu draait alles als een zonnetje

Bitspower G1/4 Matt Black Rotary 90 Degree ID 1/4 Adapter BP-MB90R

*****

Saturday, 31 October 2015, 10:20

Not only does this product look great, but it is also of extremely high quality. Really excited to use it in my upcoming build!

Great quality compression fittings, worth the price!

I've seen complaints about the way primochill packages their fittings, but with my order there were no issues. All of the fittings were undamaged and in place.