Loading...

Deze fan controller is de meest uitgebreide op de markt en dat komt met een heel hoge prijs. Echter krijg je daarvoor functionaliteit die je bij geen ander vindt. Hou er rekening mee dat je verplicht bent om meerdere producten van Aqua-Computer aan te schaffen om de functionaliteit volledig te benutten. Enkel producten van Aqua-Computer met de aquabus poort zijn (volledig) compatibel met de Aquaero en die heb je ook wel nodig want als je deze louter als fan controller wil gebruiken, betaal je teveel voor wat je krijgt. Aan te raden zijn pomp en flow meter met aquabus poort. Vergeet daarbij niet de aquabus 4-pin kabels te bestellen + split kabel voor meerdere apparaten.

Het apparaat biedt veel, maar is moeilijk te begrijpen. Helaas ontbreekt duidelijke documentatie om uit te leggen hoe alles werkt. Echter na wat proberen en links en rechts wat uitzoeken kom je er wel uit en dan besef je pas hoeveel je er mee kan en zit alles wel vrij logisch in mekaar. De aquasuite software zorgt ervoor dat je alles makkelijk kan instellen en dat wordt meteen geupdate op de Aquaero. Het feit dat de Aquaero met USB is aangesloten, zorgt voor een groot gemak omdat alles via het apparaat zelf instellen 10x langer zou duren dan via de software.

De belangrijkste functies die ik gebruik zijn deze:

  • Visualisatie van quasi alle gegevens: 8temp meters aan te sluiten + Hardware Monitor temperatuur: je CPU/GPU/mobo/HDD/SSD core temperatuur kan je tonen op het display/software, met een optie in grafiek over tijd die je bepaalt. Flow meter, power meter (aantal Watt dat de radiator aan warmte kwijtspeelt: benodigd is temp meter voor radiator in/out en flow meter), zelfs hoeveel % je reservoir gevuld is (extra hardware voor nodig) dus noem maar op. Je kan uiteraar ook instellen wat je wil tonen op het display, zelfs met interval tijd tussen de schermen of niet etc..
  • Fan control: hier heb je de optie voor manueel of 1,2-point en curve control. De laatste is de handigste: je kiest als X-as de temperatuur van een temp meter die je zelf kan kiezen (dus inclusief software temp van de CPU/GPU core) en als Y-as het percentage van fan power over de fans die je wil. Zo kan je bvb zelf kiezen hoe hard de radiator fans moeten draaien in functie van de temperatuur van het water. Erg handig omdat je zo niet manueel je fans  moet gaan instellen. Warmt je pc op, gaan de fans automatisch sneller draaien en minder snel bij afkoelen. De pomp kan je natuurlijk op soortgelijke manier instellen indien je over een compatibele pomp beschikt.

Verder heb je nog tal van opties, ik noem diegene die ik ken.. :)

  • Alarm in te stellen hoe je maar wil: flow meter <100l/h, cpu temp >75C, met bijhorende acties zoals je wil etc.
  • Data log van alles wat je maar kan inbeelden.
  • RGB led (extra te bestellen) om bvb in je startknop/reservoir te monteren. Zo kan je bvb deze rood laten oplichten indien de temperatuur van de GPu dicht bij alarmfase komt en de pc zou afsluiten.

Er zal wel meer zijn, maar na een paar weken ermee spelen, heb ik het nu wel redelijk door. Bij de XT versie zit een afstandsbediening die ik niet gebruik, maar de touch screen knoppen werken wel handig. Het scherm zelf had voor die prijs een full HD AH-IPS kleurpaneel mogen zijn, maar de kijkhoek is degelijk (ik had voordien de NZXT sentry 3 besteld en daar zie je niks van onder een hoek, bespaar jezelf dat geld!). Er zit wel wat backlight bleeding op, maar met zwart wit maakt dat niet zoveel uit - brightness/contrast kan je ook allemaal instellen.

Ik geef hem alsnog een "Excellent". Ik ben er zeer tevreden mee, maar het komt met een prijs die niet alleen bij het product zelf blijft. (15euro voor heatsink, 10euro voor zwarte cover en we zitten al aan de €200) Zonder waterkoeling moet je het niet doen, maar anderzijds op deze site zitten enkel die-hards met waterkoeling die niet op een beetje geld kijken. :)

Indien je vragen hebt over dit product, stuur me maar een berichtje via het forum (username = tdesmet). Je zal sowieso met vragen zitten want om alles te doen werken, blijft de aankoop helaas niet bij enkel dit product. :P

HighFlow Casebadge Aluminium Black/Silver Smooth

****

Saturday, 20 September 2014, 02:03

Leuk voor er bij maar wel jammer dat je het er bij moet kopen en niet bij een set zit

EK-Supreme LTX AMD CSQ - Copper Plexi

*****

Friday, 12 September 2014, 14:30

On a AMD phenom , using 4 cores at 100% , it hit a max of 42 degrees.

nice block for a nice budget build

 

EK-DCP 4.0 PWM X-RES incl. pump

****

Friday, 12 September 2014, 14:27

Very easy to install using the bracket that comes with this pump/res combination.Fits and looks wel on the bottom of a Crossair Carbide 540 air

connected to MB for speed control , it's only running halfspeed and is almost unhearable.  using it in a loop with a 240 rad, and the EK-Supreme LTX AMD CSQ - Copper Plexi

If you don;t want to spend to much money on a res/pump combination i can recommend this one

Phobya Fan Power Connector 3Pin female incl. 3 Pins - 5 pcs Black

*****

Monday, 8 September 2014, 20:22

Nu al meer dan 40 van deze connectors besteld en gebruikt en hebben me nooit teleurgesteld.

Goede degelijke kwaliteit en makkelijk te gebruiken pennetjes maken dit een top product :)

XSPC D5 Dual Bay Reservoir/Pump Combo - WITH D5 Pump

*****

Monday, 1 September 2014, 17:17

Eenvoud en degelijkheid is z'n kracht.

Sterke / stille pomp 1500l/ph met 'n opvoer hoogte van 3,7 meter. Praktisch  vrij van resonantie.

Hij zou alleen beter kunnen door de kabels te sleeven.

Ik kan er niet meer van maken.

@ your service,

EK-FB ASUS R4BE Monoblock - Acetal+Nickel - Original CSQ

*****

Monday, 1 September 2014, 17:04

Dit is een van die producten waar je gewoon niet fout mee kan gaan, en is een pronkstuk voor elke Rampage 4.

Op de foto staat die mooi afgebeeld, Maar wel zonder i/o shield.. Voor mij was dat onacceptabel! En vraagt om iets wat drastishe maatregelen.. Dus ik heb mijn "oude" vrm cooler en i/o shield mee genomen naar de zaak en daar met een kunstof las apperaat, (Ja kunstof kun je lassen.) de lijm los geweekt en de 2 coolers van elkaar gescheiden.

Het resultaat is super! De koeling van 'n full cover-block en de mooie originele black finish van de Rampage 4. (Modding op eigen risico, Ga nu niet met de goede haar feun van de vrouw aan de gang, dat gaat niet lukken.)

@ your service,


Alphacool NexXxoS Monsta 240 - 14181

*****

Monday, 1 September 2014, 16:35

Dit is echt een goede radiator met een oerdegelijke afwerking. 

Voor dat ik deze radiator kocht heb ik eerst een review gekeken over deze radiator, zie link: https://www.youtube.com/watch?v=S7SCio3zCx0

En hoewel "overclock 3d" hier een goed beeld schept over alle ins en outs wil ik toch graag nog 2 dingen ophelderen! De radiators in deze review zijn duidelijk "pre-sale" ones. En zijn NIET exact dezelfde die jij krijgt als je hem hier besteld.

In het filmpje laat men 2 min puntjes zien.

1) De mooie koperen stikkertjes zitten op een kant ondersteboven.

2) De paint zou er niet strak op zitten.

Dit is dan ook pressies wat ik wil afketsen en probeeren om recht te zetten, want ik kan je vertellen dat "Alphacool" goed heeft geluisterd naar de kritiek en dit heeft recht gezet. De paint zit er nu super strak op! Zonder stof, siliconen of andere narigheid. (En lekker dun op het koel vlak voor 'n betere warmte afvoer.) 

Wat betreft de stikkertjes. Die doen ze er nu los bij, 4 stuks nog wel. (beter kan volgens mij niet.)

Tip van flip: Ik zou er alleen 2 of 4 pakkingen bij bestellen. (Afhankelijk van het aantal fans wat je gebruikt.) Omdat je anders een klein kiertje open houd aan de uiteindes van de rad.

 

@ your service,

 


mCubed T-Balancer bigNG

**

Thursday, 28 August 2014, 12:34

Ondertussen draait deze controller hier 3 jaar, maar het is niet wat ik van de controller had verwacht. Het is niet de hardware. Deze werkt goed, maar het is de software die verouderd is en er is geen onderteuning meer van de fabrikant. Tevens heeft HFX de boel overgenomen en het forum op de site is de laatste reactie van meer als een jaar geleden. De software is zelfs 8 jaar ou.

Ik zou een andere controller aanraden mocht je nog zoekende zijn.

EK-PSC Adapter 90 graden G1/4 Nickel

*****

Tuesday, 26 August 2014, 15:12

Mooie L-fitting, in gebruik met de Bitspower Multi-link (C47), exact dezelfde nickel kleur.

Een echte aanrader!