MTN 94 Spray Paint - 400ml - White
Sunday, 24 July 2016, 19:27

Inleiding:

Ik mag graag pc modden, en daar hoort het verven van onderdelen natuurlijk ook bij. Het verven van kleine onderdelen deed ik altijd met spuitverf van de Action. Deze verf vind ik persoonlijk niet lekker werken, het dekt niet goed en geeft snel druipers.

Mijn nieuwe build is voorzien van CPU + GPU waterkoeling. Ik heb rigid tubing waar mayhem's pastel white doorheen vloeit. Mijn case is de In Win 805. Deze case is volledig van brushed aluminium met zijpanelen van getemperd (gehard) glas.

Helaas is de In Win 805 niet verkrijgbaar in de kleur wit, dus moest ik zelf maar aan de slag om dit te krijgen. Toevallig zag ik een Facebook post van Highflow voorbijkomen. Zij adventeerden dat ze MTN (Montana) spray paint nu ook in het assortiment hadden. Ik had al veel goede recencies gelezen over deze spray paint. Meteen een aantal bussen besteld en de volgende dag meteen thuis! 

 

Levering:

Levering van Highflow is niets op aan te merken, voor 16:00 is de volgende dag in huis en alles is altijd goed verpakt. De spuitbussen waren netjes in noppenfolie gewikkeld voor extra bescherming.

 

MTN 94 Spray Paint:

De spray bus ziet er basic en leuk uit en komt met een standaard spray cap. Voor degene wie extra spray caps willen zijn deze ook los verkrijgbaar.

- https://www.highflow.nl/modding/verf-en-lak/mtn-universal-skinny-cap-yellow-5-pieces.html

- https://www.highflow.nl/modding/verf-en-lak/mtn-skinny-pro-cap-5-pieces.html

Voor mij was de standaard spray cap voldoende en deed zijn werk subliem. 

Voorbereiding:

Om te beginnen heb ik eerst mijn hele systeem uit elkaar gepakt. (meteen een goed moment om mijn systeem eens goed schoon te maken en mijn "loop" te spoelen)

Dan komt dan het klusje wat iets meer tijd in beslag neemt... het schuren. Helaas wat minder leuk werk maar voor een goed resultaat is dit toch echt noodzakelijk. Ik heb alles geschuurd met korrel 400, dit lijkt misschien te grof, maar valt reuze mee. De verf zal de kleine krasjes straks allemaal opvullen en blijft dan beter zitten. Mocht je toch twijfelen dan kun je alsnog wat fijner schuurpapier gebruiken.

Vervolgens heb ik alles ontvet met spiritus. Ik gebruik dit omdat ik ammonia verschrikkelijk vind stinken en spiritus ook prima werkt!

Kleine tip: Doe het schuren buiten, hier komt namelijk veel zwarte verf stof vanaf.

 

Spray Painten van de Case:

Doe dit is een geventileerde ruimte!

Wauw, dat was het eerst wat ik dacht toen ik de eerste lagen had aangebracht. Deze spray paint dekt super goed en heeft een uitstekende verneveling. Wat mij meteen al opviel was de lage druk en gelijke dosering, dit zorgt voor een geweldig resultaat. Verf druipers zijn verleden tijd.

De verf droogt vrij vlot en maakt het aanbrengen van meerdere lagen makkelijker en sneller. Ik heb mijn hele case dan ook in één keer gespoten met enkele tussenpozen. 

 

Kwaliteit & Prijs:

Over de kwaliteit kan ik niets op aanmerken, gewoon super. De verf houd goed en geeft een prachtig eindresultaat. De prijs is ook zeer zacht en is dus zeker een goede keus voor het geld.

 

Conclusie:

Montana Spray paint, een geweldige oplossing voor Case modders. Goede verf, makkelijk mee te werken en uitstekend eindresultaat. Ben je de kleur van je huidige case zat? Of wil je wat onderdelen van kleur veranderen, dan raad ik zeker deze spray paint aan. 

 

Enkele foto's van het eindresusltaat:

http://imgur.com/a/VfMOl

Klitteband back-to-back - 1 meter
Monday, 18 July 2016, 11:13

Goed spul om grotere kabelbundels vast te maken, maar het is niet het standaard klittenband met grote haakjes, dit low-profile klittenband blijft daardoor wat minder goed plakken onder hoge druk, waardoor meerdere wikkelingen raadzaam zijn. Voor de prijs moet je het in ieder geval niet laten liggen.

MDPC-X Sleeve - SMALL - 1 meter
Saturday, 9 July 2016, 13:05

Ik heb deze sleeves gebruikt om mijn Canare 4s8 luidsprekerkabel te sleeven.

Het resultaat mag er zijn:

[img]http://oi66.tinypic.com/i2vbtk.jpg[/img]

[img]http://oi65.tinypic.com/28ujvd3.jpg[/img]

XSPC RayStorm Pro WaterBlock - Intel - Black
Saturday, 9 July 2016, 12:23

Ik heb dit blok op mijn i7 6700k zitten, en ben er erg tevreden mee. Het koelblok is erg zwaar en bestaat uit één stuk massief koper. Is heel makkelijk te installeren en koelt ook erg goed!

Ook kunnen er twee 3mm leds in het blok, leuk dat ze zo'n mogelijke feature mogelijk hebben gemaakt! 

EK-XRES 140 Revo D5 PWM - incl. pump
Saturday, 9 July 2016, 12:19

Voor mij de beste pomp/res combo. Ziet er erg mooi uit en pomp is nauwelijks hoorbaar.

Het reservoir is erg solide en makkelijk te vullen. Meer kan ik er niet over zeggen het is een prima product en zeker het geld waard!

EK-UNI Pump Bracket (120mm FAN) Vertical
Saturday, 9 July 2016, 12:17

Top bracket, ik heb deze onder in mijn case gemount (120mm fan gaatjes).

EK-FC1070 GTX Backplate - Nickel
Saturday, 9 July 2016, 12:16

Bij het openen van de doos was ik meteen verkocht, wat een geweldige backplate! Prachtig afgewerkt en geeft mijn gpu echt een premium look. Installeren is zeer makkelijk en geeft ook nog een kleine waarde aan het koelen van de gpu!

EK-FC1070 GTX - Acetal+Nickel
Saturday, 9 July 2016, 12:13

Ik heb dit blok op mijn 1070 founders edition gezet, en WOW wat een verschil in tempratuur! Het blok voelt erg solide en degelijk aan en word geleverd met een duidelijke handleiding.

Idle zit ik rond de 28 graden en under load komt deze niet hoger dan 43 graden. 

 

Core clock : 2200MhZ

Mem Clock: ~8000MhZ

EK-CoolStream CE 280 Dual
Saturday, 9 July 2016, 12:10

Prima radiator, de afwerking is wel iets minder en het oppervlak krast vrij snel. Maar kwa koelprestaties blijft deze radiator niet achter, ik koel mijn cpu en gpu hiermee en deze blijven keurig onder de 40 graden under load. Zeer goed dus!

CableMod Basic Cable Comb Kit - Transparent
Saturday, 9 July 2016, 12:07

Dit zijn de cable combs waar ik al tijden naar zocht, echt heel stevig en zijn nauwelijks kapot te krijgen! Ik heb de C series gebruikt voor mijn cablemod sleeved kabeles, de kabels klikken echt in de combs en zitten stevig vast. Zeker een aanrader!