Loading...

Tygon R3603 - HighFlow - 3/8 ID - 1/2 OD - Clear

*

Wednesday, 7 October 2015, 11:03

Slechts 2 weken in gebruik gehad. Ik vrees voor een verkeerde/slechte batch, want deze tubing is dramatisch.

Knikt enorm snel en na 1 week zat er al aangekoekte aanslag aan de binnenzijde. Ook leek het plastic langzaam af te breken door een reactie met Feser UV Red vloeistof.

Zeer slappe slang; bij het aandraaien van compressiefittingen knikt de slang ook enorm. Ik ben overgestapt op Primochill en dat is echt een wereld van verschil.

EK-XRES 140 D5 PWM incl. pump

*****

Wednesday, 30 September 2015, 22:04

pwm pompen wat een uitvinding ik wil niet anders meer. alles is bij mij gewoon via mobo software (fan control) te regelen . niks meer kast open pomp bij stellen en kast weer dicht doen . niet dat het vaak moest maar toch .

pomp zelf erg goede kwalitiet, mooi afgewerkt en ziet er erg degelijk uit .

voor mij zelf vond ik wel dat er uitleg bij gezeten had mogen zitten hoe pwm werkt en wat he precies is , want dat zit er niet echt bij . na veel ggoglen ben ik er wel uit gekomen maar toch .

Monsoon Hardline Pro Mandrel Kit 3/8 x 1/2 - 13mm - MON-PRO-MANDREL-KIT-3812

*****

Wednesday, 30 September 2015, 21:58

werkt idd erg goed .

maar vergt wel eenige oevening en geduld .ik heb de eerste tube gewoon alle kanten opgebogen puur om te kijken van hoe en wat.

 

youtube filmpjes kijken is idd zeker een must .

mCubed T-Balancer bigNG

***

Thursday, 24 September 2015, 14:26

Na ongeveer 4 werkdagen geleverd, echter zonder software!?

De software download op HFX betreft Server client software V2.12 en kun je eigenlijk niets mee. Je hebt Navigator 2.9 software nodig om dit fatsoenlijk  op een Win7 PC te draaien met alle instel mogelijkheden die je wil. Deze is echter nagenoeg niet te vinden online, noch te downloaden. Uiteindelijk 4 uur aan het zoeken geweest voodat ik de software op Share Online had gevonden. Waarbij ik dan vervolgens ca. € 5,- moet betalen om te kunnen downloaden.

Ook moet je FTDI COM port en USB drivers downloaden en installeren. Alles in de manuals voor mij wat vaag en onduidelijk omschreven. En dan het programma uitvoeren in Admin modus, XP compatible.

Alles na totaal dus ca. 8 uur (ex installatie) draaiend. Waanzinnig voor zo'n duur product!

Heb je het eenmaal draaiend, dan heb je wel alle mogelijkheden om het volledig naar wens in te stellen, en standalone te draaien. Voor mij van belang omdat ik de controller gebruik voor de koeling van mijn tv kast met receiver, mediabox, en Blueray speler, en geen overbodige herrie van de fans wil horen. Is de temperatuur laag, dan staan de fans uit of draaien langzaam. Gaat de temperatuur in de kast stijgen, gaan de fans harder draaien. Lees voor alle opties de manual.

Mooi product (ik heb geen beter alternatief kunnen vinden), helaas jammar dat HFX geen zorg draagt voor goeie ondersteuning, noch up-to-date software.

CableMod C-Series AXi, HXi & RM Cable Kit - BLACK / BLUE - CM-CSI-FKIT-KKB

*****

Thursday, 24 September 2015, 02:41

Uitstekende kwaliteit sleeving, goed afgewerkt, geen krimkous aanwezig. Sleeving zit goed strak om de kabels en ziet er geweldig uit in een color-coded systeem.

Cable Comb Black SMALL

****

Thursday, 24 September 2015, 02:39

Een aantal besteld voor mijn CableMod C-series. Helpen flink bij de aesthetics, erg aan te raden.

De (SMALL!) cablecombs waren zelfs nog iets te ruim voor deze kabels, waardoor ze er ietwat los in liggen, maar zolang er niet mee gerommeld wordt blijven ze zitten :)

EK-Supremacy EVO - Nickel

*****

Thursday, 17 September 2015, 18:17

Dit is naar mijn mening een mooiste CPU blokken die je kunt krijgen. Door de Plexi top kun je mooi de kleur van je loop zien. Het blok zelf, wat van nickel gemaakt is is ook echt wel de €5,- extra waard. Naar mijn menig kleurt koper maar in zeer zeldzame gevallen bij je loop. Het blok is erg zwaar, dus dat duidt bij mij op kwaliteit, mijn 3770k @ 4,7gHz werd i.c.m. Arctic cooling freezer 13 85 graden, Dit is met een 360mm rad teruggebracht tot 45 graden zeer tevreden dus. Het enige wat ze naar mijn mening kunnen verbeteren, is de sticker van EK op de top. Ik heb specifiek de clean CSQ variant gkocht omdat ik hem graag "clean" heb.

XSPC RayStorm D5 Photon AX360 WaterCooling Kit

*****

Wednesday, 16 September 2015, 10:42

Goedemiddag,

Heb deze set een week geleden gekocht als mn eerste waterkoelingsset.

Inleiding:
Na veel twijfels tussen het kiezen voor een waterkoelingsset als deze of een closed loop systeem uiteindelijk toch hiervoor gekozen.
Ik kan jullie vertellen, geen spijt van!!!

Ik was in het begin erg bang dat de pomp herrie zou maken, natuurlijk overal gezocht op youtube en het web wat ik erover kon vinden, uiteindelijk toch gelezen dat het geluid amper te horen was. Maarja... Het blijft natuurlijk maar een verhaal van iemand, en een filmpje op youtube sta je zelf ook niet live bij...

Keuze maken:
Ik ben zelf erg van kwaliteitsspullen en zat eerst via tweakers.net ze kijken naar de meest uitgebreide closed loop systeemen van Corsair, Thermaltake en Fractical Design, zag er mooi uit op de plaatjes en was ook niet echt duur (rond de 140-150 euro), maar toch las je bij enkele reviews dat er van de pompjes wel geluid kwam... Verder zijn zulke sets helemaal dicht, dus je kan niet zomaar even een slangetje langer maken, je zit vast aan de gegeven lengte. Dat laatste was voor mij persoonlijk ook echt een minpuntje omdat ik een opengewerkte PC heb gemaakt zonder behuizing, en wist nog niet waar en hoe ik de radiator wilde hebben.

Uiteindelijk kwam ik via google op de site van HighFlow terecht en voor deze set gekozen. Omdat ik totaal geen ervaring heb met waterkoeling leek een set me wel handig omdat ik dan alles compleet zou hebben en wat tevens goed op elkaar is afgestemd. Het kostte me wel een duit, maar wilde graag iets goeds hebben en XSPC staat goed aangeschreven.

Uitpakken, het gevoel en de looks:
Na iets meer dan een week wachten kwam het pakket binnen.
- Ik had er wel gelijk andere Fans bij besteld; Enermax T.B. Vegas Blauw 120mm.
- En koelvloeistof omdat dat er niet bij zat, heb gekozen voor FeserOne UV-BLUE.
 
De doos van de set zag er en beetje slap uit en dacht even; Shit wat heb ik nu weer gekocht. Maar toen ik alles uitpakte zag het er echt geweldig uit! Omdat ik gek ben op mooie spullen was ik 100%happy met de looks.

De radiator heeft bv echt een mooie dikke sterke lak op de behuizing, niet een dun armoedig laagje. Bij het spoelen van de radiator (met gedestilleerd water) kwam er bijna geen troep uit, ik heb 6keer 5min gespoeld. De pomp/reservoir voelt dik, zwaar en solide aan, de bijgeleverde slang is mooi glad, buigt goed en is goed rekbaar, geen stijf goedkoop ding ofzo. En als je bijvoorbeeld kijkt naar de fittingen, die zijn per stuk ingepakt om beschadigingen te voorkomen, en zelfs daarvan is de lak dik en mooi glimmend, geen rare randjes, ruwe uitsteeksels of andere ellende, ze schroeven goed, er zit een O-ring op, er staat zelfs een merkje op, echt perfect gewoon! Ook het CPU-blok ziet er netjes uit. De bijgeleverde fans zijn alleen wat saai, verder ook niet aangesloten omdat ik enermax fans erbij heb besteld met 18 ingebouwde leds. Al met al zijn alle onderdelen van deze set echt mooi afgewerkt, voelen solide aan en komen kwalitatief hoogstaand op me over. 

Installatie:
Het installeren verliep voor mij als waterkoelingleek prima en simpel, er zit een erg makkelijke en duidelijke handleiding bij, alles paste ook, de onderdelen werkte lekker, geen problemen gehad. Bij het afvullen is het wel handig om het reservoir/pomp even schuin te houden anders loopt het water niet goed door onder de vuldop. Verder zijn alle schroefjes aanwezig en is de set op meerdere sockets te monteren en is er een PSU-starter bijgeleverd.

De ingebruikname:
Het moment van voor het eerst een waterkoelingssysteem aanzetten en hopen dat niets lekt was aangebroken, PSUstekker in het stopcontact, knop om en......
Jahoor alles werkte, geen lekkages, en het aller belangrijkste, de pomp is dus echt fluisterstil, ook als je je oor erbij houdt!
De pompsnelheid is volledig analoog regelbaar met een knop op de onderkant.
er staan 6 standen bij, maar is daartussen ook gewoon in te stellen.

Testen:
Dit ding koelt als een gek!

Mijn (naakte/open) zelfbouw PC heeft een intel i7 5930 CPU op een MSI X99 Godlike moederbord. Standaard clockspeed is 3.5 GHz, heb hem zelf op 4.2 GHz staan.
Met de pompsnelheid ongeveer rond stand 2 (max is 6), de 3 fans op 600rpm is de idle temp rond de 30-32 graden.
onder load met BF4 komt hij na een halfuur gamen niet hoger dan 49-51graden.
En als ik via Intel Extreme Tuning Utility een stresstest uitvoer blijft hij onder de 53-54graden.

Conclusie:

Positief:
In mijn ogen is dit een perfect koelende set, die met lage pompsnelheid en lage fansnelheid een mooi resultaat geeft.
Geen herrie, geen blazende fans, geen hoorbare pomp, geweldig!
Letterlijk elk onderdeel staat goed in de lak en is mooi afgewerkt tot zelfs de schroefjes aan toe.
Prijs is er wel, maar eenmaal geinstalleerd en helemaal met een naakt-PC heb je echt iets speciaals!

Negatief:
Enige minpuntje wat ik kan ontdekken is dat er geen 1 naar 3 cpu-fan splittertje bij zit. Er gaan 3 fans op de radiator, deze had ik op 1 kabeltje vanaf mn moederbord willen hebben, deze moet ik dus bijbestellen om het geheel mooi weg te werken.
Of eventueel een fan-controller bestellen.

Afsluiting:
- De bijgeleverde fans heb ik niet getest op geluid en werking.
- Kan ik ook foto's plaatsen?

Met vriendelijke groet,

Niels van Wooning

Bitspower X-Station Power-Extension II - UV - BP-XSP2M-UV

*****

Wednesday, 16 September 2015, 00:39

Exalant product. 

NoiseBlocker NB-eLoop B12-PS Bionic fan PWM 400-1500RPM

*****

Tuesday, 15 September 2015, 14:29

In een woord Uitstekende fan!

Hij ziet er super gelukt uit bij mijn hoogglans witte kast.

Maakt bijna geen geluid in de lage toeren. Is uiteraard hoorbaar op volle toeren maar dit is totaal niet storend. Deze samen met 6 andere B12-ps en 1x B14-ps hangen in mijn PC. Het moederbord stuurt deze alle 7 aan doormiddel van PWM.

Nadat ik er 6 gekocht had vond ik de CPU fan niet mooi bij geheel staan. Deze fan nog een keer besteld en op de CPU koeler gemonteerd. Geluid en koeling blijven hetzelfde kortom goede prestaties en looks.

Apart is dat deze fan uit een geheel bestaat. De werking ervan is zeker goed!