Loading...

Enermax T.B. Apollish UCTA14N-R 140mm Fan - RED - 750RPM

****

Tuesday, 27 January 2015, 19:51

Prima dingen! Zitten nu meer dan een jaar in m'n kast en doen het nog steeds erg goed. De verlichting is ook mooi, mooie kleur rood maar niet te fel zoals ik al wel eens gezien heb. Echt aan te raden!

Aqua-Computer Farbwerk USB, Aquabus version - 53170

*****

Tuesday, 27 January 2015, 19:17

Nadat ik een nzxt led stip setje had gekocht heb ik deze aangeschaft en wat een wereld van verschil. De ledstrips die je hier op aankunt sluiten geven echt veel licht en zijn in te stellen op welke kleur dan ook. Het PCBtje heeft ook 4 standoffs waarmee je het aan een stuk plaat ofzo kunt bevestigen en het is ook zeer klein dus makkelijk weg te werken. Je moet de strips er wel los bij kopen + nog een verbindings kabeltje wat er tussen komt  deze zijn ook wit en ik had liever zwart gezien.

Neoprene Rubber Edge Trim (1M) Flat

*****

Tuesday, 20 January 2015, 19:33

Ze waren echt super! zeker een aanraderer

Swiftech H240X CPU Liquid Cooling Kit

*****

Tuesday, 20 January 2015, 15:16

Conclusie

Ik begin met mijn conclusie zodat niemand mijn lap tekst hoeft te lezen.

Minpunten:

- Verpakking van de onderdelen in de doos niet zo goed als werd gezegd in andere reviews.

- Installatie een priegel werkje (voor mij in iedergeval).

- Installation guide liet een steek vallen (lees review).

- De prijs als je niet van plan bent de loop uit te breiden

Pluspunten:

- Koelt onder extreme omstandigheden beter dan een H100 (en wellicht andere koelers).

- Hij ziet er echt super wreed uit!

- De prijs als je van plan bent de loop uit te breiden (onderdelen los kopen is duurder!).

- Hij is uit te breiden.

- Je kan je koelings niveau in de gaten houden met een backlid reservoir.

- Had ik al gezegd dat hij er super wreed uitziet?

 

Inleiding

Ik heb totaal geen ervaringen met reviews schrijven over tech spullen en ook al ben ik dol op computers bouwen ben ik er niet handig in en kun je best stellen dat ik twee linkerhanden heb. Daarom leek het me juist leuk om een review over dit product te schrijven waarin een kluns als ik vertel wat ik er van vind en hoe het inbouwen ging. Op deze manier kunnen andere onervaren lezen of dit wat voor hun is en ervaren mensen kunnen lekker genieten en gniffelen (daar ga ik dan vanuit).

Waarom dit product kopen?

De reden waarom ik dit product kocht is omdat ik een nieuwe waterkoeler wilden hebben. Dit was nodig want ik ging van een Corsair 600t Graphite edition alles inbouwen in mijn nieuwe kast, een Lian Li Armorsuit p80n. In mijn oude kast gebruikte ik de Corsair H100 die een grote heeft en gebruik maakt van 120mm fans. Mijn nieuwe kast had dus een grotere koeler nodig en daar kwam de Switftech 240mm als idee naar binnen. Maar er zijn natuurlijk andere koelers die je ook kunt kopen, waarom dan toch deze koeler die prijzig is en zelfs één van de duurste als niet de duurste is? Het antwoord is dat dit product niet zomaar een All-in-One koeler is maar is uit te breiden. Men kan de loop dus verlengen door er GPU waterblokken op te doen, extra radiatoren en/of reservoirs. (een front panel reservoir lijkt mij bijvoorbeeld een tof idee). Na het navragen op het Highflow forum werd mij duidelijk datt de pomp zeker sterk genoeg is om een uitgebreidde loop te ondersteunen.

Bent u niet van plan de loop ooit uit te breiden dan zal ik deze koeler niet aanraden, tenzij u echt verliefd bent op het uiterlijke van deze koeler, maar het rechtvaardig niet de prijs tegenover de prestaties, een punt waar ik later op terug kom in dit review.

De Verpakking en unboxing

Zoals ik eerder aan gaf ben ik een klungel in installeren en leer ik steeds weer iets nieuws. Op menig review die ik op innternet had gelezen stond erbij dat de koeler extreem netjes was ingepakt. Dit was bij mij niet het geval. De componenten lagen onbedekt in hun vakken. In het review waar het werd geprezen waren ze dus heel netjes ingepakt. Niet dat dit heel veel uitmaakt voor mij, want het product was alsnog in mint conditie. Toch een puntje van kritiek die moet worden benoemd.

Meegeleverd is natuurlijk de radiator met de twee 140mm fans erop geschroefd, de tubing die aan het blok vastzitten, alle bedenkbare hedendaagse benodigheden voor de socket installaties en erg belangrijk de 3 plastic plaatjes voor als men van kleur wil verwisselen. Het Apogee XL waterblok heeft namelijk een prachtige led verlischting die met een plastic plaatje aan te passen is naar: Rood, wit, groen en de standaard die er vanaf het begin in zit blauw.

De installatie 

Het eerste wat ik kwa installatie heb gedaan zijn de fans omdraaien. Deze staan out-of-the-box in je kast te zuigen (pull configuratie). Aangezien ik wil dat dat de warmte uit mijn kast gaat aan de bovenkant heb ik ze omgedraaid (push configuratie). Na dit te hebben gedaan was het het moment om het waterblok Apogee Xl erop te schroeven.

Het blok komt standaard met 1155 socket braces geïnstalleerd en wat heb ik daar de pest aan gehad. Op reviews op internet hebben ze gezegd hoe makkelijk het was, maar dat was bij mij niet het geval. Ik heb staan klungelen met een kruiskop schroevendraaier om de pennen eruit te krijgen, maar dit was simpelweg onmogelijk. Ze zaten muurvast geschroefd en het enige wat ik bereikte was kramp aan me vingers en een doorgedraaide kruiskop. Na veel te lang te hebben geprobeerd heb ik een gewoon een rechte schroevendraaier gepakt waar er veel meer kracht mee valt te zetten. Dat neemt vooralsnog niet weg dat het een gepriegel is om te doen. Na de schroef lost te hebben redraait is er nog de zekering eraf te halen die ervoorzorgt dat de schroef er niet zomaar uit kan. Ook deze zitten erg stevig vast en kreeg ik niet met mijn vingers eraf, hierbij moesten mijn tanden van pas komen. Na het verwijderen moet natuurlijk de gewenste socket braces worden geplaatst. In mijn geval de socket 2011. Schroef erin en aan de andere kant het rondje (zekering) erop dat de schroef vasthoudt. 

Al met al vond ik nogal een gepriegel om te installeren, iets wat ik niet bij de Corsair H100 had en ook niet bij mijn V10 Coolermaster in mijn andere kast.

Bedradingen aansluiten

Met behulp van het behulpzame installation guide foldertje is er erg duidelijk te volgen wat waar moet, maar er is 1 ding absoluut niet aangegeven die ik als leek dus ook gemist had bij het eerste keer opstarten en ik dus op onderzoek uit moest.

Meegeleverd is namelijk een hub om fans op aan te sluiten. Deze hub zelf gaat op het moederbord als CPU header en breidt zich dan uit met andere fans (die van je radiator bijvoorbeeld) zodat het moederbord die allebij als cpu fan ziet. Het is een geniaal idee naar mijn mening maar het hubje vereist een speciale plek in je kast. Je kan hem goed inschroeven en zo niet is het wel weg te stoppen uit zicht. Ik heb hem netjes in mijn kast geschroefd. Waar ik echter geen rekening mee had gehouden is dat ook de pomp stroom toevoer nodig heeft! Dit is natuurlijk super klunsig om te vergeten dat geef ik maar al te graag toe, maar het stond ook niet aangegeven in het foldertje (installation guide). Een misser naar mijn mening.

Performance

Hoeveel beter doet deze cpu koeler vergeleken met andere cpu koelers? Helaas kan ik het alleen maar met een luchtkoeler en mijn oude Corsair H100 vergelijken. Deze koeler is zeker een prachtige upgrade. Idle hebben ze eigenlijk geen groot verschil, ik zou zeggen dat het 1 tot 3 graden scheelt. Echter koop je deze koeler natuurlijk omdat je gaat overclocken en daar is wel een groot verschil te zien.

Ik heb al sinds 2 jaar een i7 3930K geclocked op 4.9Ghz en de Corsair H100 hield hem altijd netjes onder de 70 graden onder 100% load. Dat is wel erg warm natuurlijk, daarom ben ik ook erg tevreden met de Swiftech H240-x die hem met dezelfde clock op 65 houdt. 5 graden lijkt niet veel, maar ik zit er nu al aan te denken of ik hem nog hoger kan clocken om die 5.0Ghz te bereiken. Iets wat me absoluut niet lukte met H100.

Afronding

Aantal gevallen schroeven in de kast tijdens installatie: 2.

Aantal gevallen veertjes in de kast tijdens installatie: 3 (zitten om de schroeven).

Aantal graden koeler dan voorheen: Idle 2-3, under load 8-5.

Disclaimer

Ik ben geen reviewer van beroep en heb wellicht ontelbare taalfouten gemaakt. Ik hoop dat geïnteresseerden iets hebben aan me review en dat het niet onplezierig was om te lezen

 

- Dagmar Engel

Swiftech H220X CPU Liquid Cooling Kit

*****

Saturday, 10 January 2015, 15:54

Wat zit er allemaal in de doos:

Je krijgt de H220-x die al volledig in elkaar zit met de fans erop gemonteerd.

Verschillende brackets om hem op intel of AMD processors te installeren.

Een tube koelpasta van swiftech zelf die zeer goed presteert.

De 8-way pwm splitter.

verschillende kleuren om het cpu blokje een andere kleur te geven.

 

Mijn persoonlijke ervaring en review van het product:

 

Ik heb de H220-x van Swiftech nu al een tijdje in mijn bezit en ik moet zeggen dat dit de beste "All In One" waterkoeler is die je kan krijgen en het feit dat je hem kan uitbreiden maakt hem nog zoveel beter.

 

Zelf heb ik mijn gpu er nu ook tussen zitten en deze wordt zeer goed gekoeld door het systeem, de pomp is zeker sterk genoeg om extra componenten erbij te koelen zonder flow te verliezen.

 

Over de PWM splitter wil ik het nog even hebben. Deze krijgt stroom via een sata connector en voedt zo jou ventilatoren en je kan dus via 1 PWM header op je moederbord alle ventilatoren en zelfs de pomp regelen zodat alles op hetzelfde niveau draait en dit is zeer leuk als je niet veel headers hebt of geen fancontroller wilt.

Mijn enige minpunt van het systeem is de fittingen die op het koelblok zitten fragiel zijn en deels uit plastic bestaan en dat ze deze beter uit metaal gemaakt hadden.

Als je in een kleine case werkt zoals mij ga je zeer blij zijn met de pomp/radiator/reservoir combinatie omdat dit dus veel minder plaats inneemt maar zeker niet aan prestaties inboet door deze te combineren. Het nodeel hiervan is dat je maar op 1 plaats een push pull configuratie kan zetten maar dit maakt geen groot verschil dus niet echt een probleem voor mij!

 

Als we alles samenvatten hebben we hier een zeer goede waterkoelset van Swiftech!

CableMod C-Series AXi, HXi & RM Cable Kit - RED - CM-CSI-FKIT-KR

*****

Tuesday, 6 January 2015, 20:50

Zeer goede kable kit!

Kabels zijn zeer mooi afgewerkt, geen krimpkous op geen enkele kabel.
De kabels voelen zeer zacht aan en de inwendige kabel kan men niet zien zitten.
Men kan zeer korte bochten maken met de kabels, ook de bocht die je aan de kabel heeft blijft zitten, de kabel veert heel weinig terug. Doordat elke kabel appart gesleefd is cablemanagement eenvoudiger, de kabels duw je open zodat het zijpaneel makkelijk op de kast kan.

Een zeer prachte kabelkit!!!!

EK-FC R9-290X DCII - Nickel

*****

Friday, 2 January 2015, 22:51

De installatie liep vlekkeloos, er was een erg handige handleiding meegeleverd. Als je deze handleiding volgt en even de tijd ervoor neemt kan er niks misgaan. Eerst vond ik het een eng idee om aan mijn video kaart te gaan sleutelen (helemaal als die zo'n dikke 300€ kost), maar EKWB kan zeker een product maken waarbij niks mis zal gaan. Ook de koelprestaties zijn uitstekend, hier een aantal nummers van mijn metingen: Stock koeler/Stock klok: Idle : 30 graden celcius 100% load: 75-80 graden celsius EK-FC waterkoeling/Stock klok: Idle: 23 graden celsius 100% load: 60-70 graden celsius Een hele verbetering! Nog geen kans gehad om te overklokken, maar daar is zeker ruimte voor!

BitFenix 4-Pin Molex naar 4x SATA Stroomkabel Sleeved Blue/Black

*****

Thursday, 1 January 2015, 19:49

Gaaf spull werkt top

BitFenix 4-Pin ATX12V Verlengkabel 45cm - Sleeved Blue/Black

****

Thursday, 1 January 2015, 19:48

Top spull voor en mooie afwerking

Monsoon Silicon Bending Insert BLUE - for ID 3/8 - 10mm - BENDTUBE-38

****

Wednesday, 24 December 2014, 12:53

perfect om je buisjes mee te buigen 

enige nadeel 30 cm is wel erg kort en dat voor de prijs !!

had verwacht een 1 meter maar ja niet goed beschrijving gelezen :-)