Buy 2 and get one for free!

XSPC Laing DDC Acrylic Reservoir

 -   - 
Onze prijs: 35,95 (29,71 excl. BTW)
Prijs in waardepunten: 149 punten
Punten verdiend: 3 punten
+

Laing DDC Acrylic Reservoir

Reservoir met ingebouwde Laing top!

Dit reservoir monteert u direct op een Laing DDC pomp (vervangt de top), zo heeft u een goed presterende top en reservoir in een!

De prestaties liegen er niet om, de Laing DDC pomp zal veel beter presteren (meer liters per uur en een hogere opvoerhoogte), terwijl ontluchten behoorlijk snel gaat. Zie hiervoor de review, waarvan de link hieronder is gegeven.

Meegeleverd is ook een blauwe led, waarmee het reservoir erg mooi oplicht.

Reviews:
Top with MCP355
Top with MCP350

Specificaties:
- 200ML capaciteit
- Formaat: 73x62x96mm
- G1/4" schroefdraad
- Hoog kwaliteit Acrylic (plexiglas)
- 2x 5mm gaten voor LEDs
- Montage schroeven en 1 blauwe led meegeleverd

Meer info:
http://www.xspc.biz/ddcres.php

Fabrikant:
XSPC

Sluit mij aan bij alle onderstaande berichten. Al heb ik zelf geen last van het meegeleverde LED'je wat snel stuk gaat: Hij zit nog steeds bij mij in het reservoir en voorziet mijn kast van een mooie blauwe glow.

Top is makkelijk te installeren, er zit een duidelijke handleiding bij die te snappen is voor iedereen.

Als het goed is presteerd mijn pomp nu beter maar hiervoor heb ik geen vergelijkingsmateriaal. Het is in ieder geval wel een hele makkelijke oplossing. Want zo heb je gelijk je reservoir op de juiste plek: Boven je pomp.

LED that came with it died. Other then that very good product.

Much nicer in real life.

Due to it's great anti turbulence design it does take some time to catch all bubbles but it will do it with no extra effort. It does it and there are some other solutions that do not work. You might need to add some fluid after it is done. So not that complicated to bleed a syste with it.

Renders average pump (stock DDC is nothing more then avergage pump) to excelent pump.

As with anything else you can love it or hate it. I love that it provides you with high integration. Less parts to think about. Shorther tubing and less  fittings then setup with stand alone parts. Only real competition it gett's is from XPS dual bay solution. Performance wise it has better chance to outperform bay version but bay version is non  plus ultra in integration.

MD

de top is zoals gezegd iets groter dan dat ie op de foto oogt, ook bij mijn kast kwam ik in moeilijkheden met wegwerken, maar ik heb em vol vertrouwen (heh) gewoon maar bovenop mn moederbord gezet.

de installatie is simpel, oude/originele top dr af, de 4 meegeleverde schroeven dr in draaien, en dan voorzichtig kruislings aandraaien tot de onderkant van de top netjes aansluit op de bovenkant van de pomp, en de oring een mooi aangedrukte cirkel vormt. 2 fittings dr in draaien (daar was wel ff n tang voor nodig, ze wouden dr met de hand niet zover in dat de o-ring ingedrukt werd, dus dan maar ff met iets meer kracht, tot nu toe geen probleem)

verder is een leuk blauw ledje meegeleverd, die heb ik met een drupje bison kit vastgezet, anders viel ie dr uit. ik heb de stekkers gecombineerd tot 1 molex, want 2 halve molexen 1 voor 5v en 1 voor 12v is ook zo wat.

ontluchting vond ik juist een positief punt, ik heb de res 3x bijgevuld met de trechter tot dr genoeg water in zat om de hele loop rond te pompen, en toen heb ik t eigenlijk zo gelaten, in het begin inderdaad veel schuim, en bubbels die rechtdoor gingen, nog heel ff de pomp en kast gekanteld om wat meer bellen dr uit te krijgen, en toen laten staan, de volgende dag ff gecontroleerd, 100% luchtvrije loop, veel beter dan met mn oude zelfbouw reservoir. absoluut beter dan verwacht in ieder geval :) de pomp is nu ook echt veel stiller, nog een pluspunt.

vergeet niet een haakse fitting mee te bestellen als je een compacte (desktop) kast hebt, anders heb je een probleempje met de hoogte van de pomp, top en daarboven nog een slang.

kortom, als je de ruimte dr voor hebt, is het de investering driedubbel waard.

Een mooi reservoir voor het oog, ook al valt hij iets groter uit dan in eerste instantie verwacht.
De afmetingen zijn natuurlijk op te zoeken, maar het oogt altijd anders als het echt in je handen ligt.
Hij past dan ook niet helemaal moeiteloos op de plek die ik ervoor gereserveerd had, maar dat ligt waarschijnlijk meer aan mij dan aan de top.

Dat gezegd te hebben vind ik het een super topje, en kan ik het tevens alleen maar eens zijn met mijn voorgangers, op een punt na:
de ontluchting van de loop.

De uitmond van het geleidestukje is zo kort op het aanzuigpunt van de pomp geplaatst dat lucht in de loop weer direct wordt aangezogen en weer de loop in verdwijnt, waardoor het geen kans krijgt om het systeem uit te komen.
Wanneer je de pomp op zo'n moment uitzet ontsnapt de lucht uit de pomp, maar stijgt deze weer vrolijk door het buisje wederom terug de loop in.

Na een paar uur draaien (zelfs paar dagen voor beste effect) komt de lucht beetje bij beetje wel eruit,
maar het had in mijn ogen makkelijker gekund wanneer de afstand tussen uitmond- en aanzuigpunt groter was geweest wellicht, of een ander systeempje bedacht

Desalniettemin: een prima top, met een handige functie!
4 uit 5 sterren

Er is inderdaad weinig toe te voegen aan de review van Lawrence Kong,

enige minpuntje vond ik de afstand tussen de intake fitting en het aanvuldopje, je kunt er namelijk geen dikke fitting (http://www.highflow.nl/aansluitingen/fittingen/bitspower/13mm-1-2-bitspower-schroeffitting-paar-g1-4-2-stuks-black-sparkle-bp-bscpfd-cc5.html)
kunt plaatsen en het reservoir openmaken.

maar dit is natuurlijk geen probleem met wat kleinere fittingen.

Dus al met al een super product voor deze prijs.

Wat kan ik nog meer schrijven na zo'n uitgebreidde review van Lawrence. Ik kan het er alleen maar mee eens zijn. Zeer goede top die er vet uitziet. Zelf heb ik wel de blauwe leds gebruikt en dat maakt het geheel erg mooi..

Geweldige reservoir, en een geweldige top.

Met G1/4"aansluitingen kan je zelf bepalen welke fittingen je er op wilt zetten, standaard zitten die er niet bij. Zelfs bij de aansluiting voor het dopje is het mogelijk er een fitting in te draaien, zo kun je 2 inlet aansluitingen creëren en zijn de mogelijkheden gelimiteerd tot je fantasie :)


Reservoir performance

Turbulentie - Bubbeltjes en vortexen in je reservoir kan er misschien leuk uit zien, maar goed is het niet. Luchtbellen die je pomp ingezogen worden kunnen schadelijk zijn voor je pomp en is ook zeker niet goed voor de cooling performance van je loop. Vooral cilindervormige reservoirs hebben last van turbulentie bij een setup met een krachtige pomp. Daarom zie je vaak dat er schotten wordt geplaats binnen deze reservoirs.

De XSPC Reservoir Top heeft een buis in het midden waardoor het water wordt begeleid bij het instromen, hiermee wordt turbulentie in het reservoir voorkomen, dit werkt uitstekend, het water ligt doodstil in het reservoir.

Ontluchten - Ontluchten van de loop gaat gemakkelijk, dit heeft ook te maken met de goede anti-turbulentie eigenschappen van het reservoir. De luchtbellen die het reservoir binnen komen stijgen gelijk naar boven en worden niet opnieuw de pomp ingezogen.

Het dopje kan makkelijk geopend worden met een grote schroevendraaier of een munt en heeft een hele korte slag nodig om eruit te kunnen komen. Dit is voorral handig als je werkt in een krappe ruimte of met dikke (compression) fittingen.

Hieronder zie je mijn XSPC Res. Top met een Feser Compressiong fitting voor 1/2"ID - 3/4"OD. De fitting hangt eigenlijk over het dopje heen, maar als je de fitting ietsjes losser schroeft is het alsnog mogenlijk zonder lekken een draaiende loop bij te vullen.

 

XSPC Reservoir Top - Feser compression fitting


Lekken
- De top wordt door middel van een O-ring (bijgeleverd) en de standaard 4 schroeven gemonteerd op de pomp. Wees voorzichtig dat je de schroeven niet TE strak aandraait en de top of de pomp beschadidgd. Vast is vast, de O-ring hoeft maar een klein beetje samengedrukt te worden en alles is waterdicht.

Ik heb de top nu ongeveer een maand in gebruik, 2x opnieuw gemonteerd op de pomp en heb nog geen enkele lek kunnen ontdekken. Zowel de fittingen, de dop en de montage op de pomp zelf laten geen enkel druppeltje door.

LED - Bijgeleverd met de top komt een LED lampje, deze heeft een standaard plug en kan je gemakkelijk van stroom voorzien. Je hoeft niet zelf te gaan knutselen of solderen. In het reservoir zit een uitsparing waar de LED precies in past.

Hoewel het zeker mooi staat, gebruik ik zelf geen LED, er zijn mensen die geloven dat licht bevoordelijk is voor de algengroei in je loop en daar ben ik er een van. Ik heb verder ook geen ander licht in mijn kast en hou liever alles donker.

 

Top performance

Flowrate - Over de flowrate/performance van deze top valt weinig meer te zeggen. Als het op performance aankomt is de XSCP Res. Top de onbetwiste koning. In loops met zowel lage als hoge weerstand laat de XSPC Res. Top de concurrentie achter zich. Dit maakt het de ideale top voor wanneer je upgrades in het achterhoofd hebt. Misschien wil je nu alleen je CPU coolen, maar komen daar later 2 fullcover GPU blocks bij voor SLI/Crossfire, dan is dat geen enkel probleem met deze top.

XSPC Reservoir Top - Performance vergelijking

In dit plaatje zie je de resultaten van van een uitgebreide review van verschillende tops. Op de horizontale as is de flowrate uitgezet, en op de verticale as de druk die de pomp kan genereren.

De 3 rode lijnen kan je zien als loops met een hoge, gemiddelde of lage weerstand. Hoe verder de curve van de top kruist in de rode lijn, hoe beter die top presteerd.

Ik heb zelf geen apparatuur in huis om dit te kunnen controleren, maar heb dan ook geen enkel vermoeden of aanleidingen gehad om aan de resultaten van bestaande testen te twijfelen.

Schrijf een beoordeling

Gerelateerde producten

 -   - 
79,90 (66,03 excl. BTW)
 -   - 
79,90 (66,03 excl. BTW)
Besparing 23%
Adviesprijs: 1,95 (1,61 excl. BTW) 1,50 (1,24 excl. BTW) U bespaart: €0,45 (23%) (€0,37 excl. BTW)
Besparing 23%
Adviesprijs: 1,95 (1,61 excl. BTW) 1,50 (1,24 excl. BTW) U bespaart: €0,45 (23%) (€0,37 excl. BTW)
Besparing 23%
Adviesprijs: 1,95 (1,61 excl. BTW) 1,50 (1,24 excl. BTW) U bespaart: €0,45 (23%) (€0,37 excl. BTW)
Besparing 23%
Adviesprijs: 1,95 (1,61 excl. BTW) 1,50 (1,24 excl. BTW) U bespaart: €0,45 (23%) (€0,37 excl. BTW)

Andere klanten kochten ook

Besparing 20%
 - 
Adviesprijs: 74,95 (61,94 excl. BTW) 59,90 (49,50 excl. BTW) U bespaart: €15,05 (20%) (€12,44 excl. BTW)
2,50 (2,07 excl. BTW)
1,95 (1,61 excl. BTW)
 -   - 
79,90 (66,03 excl. BTW)
4,50 (3,72 excl. BTW)
2,50 (2,07 excl. BTW)
 - 
6,95 (5,74 excl. BTW)