WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

Aqua-Computer Aquaero 6 XT USB fan controller, graphic LCD, touch control, IR remote control - 53146

 -   - 
Onze prijs:  199,95  (165,25  excl. BTW)
Prijs in waardepunten: 827 punten
Punten verdiend: 17 punten

De aquaero is een absoluut autonoom werkend microprocessorgestuurd apparaat met USB 2.0-interface. Alle snelheidsparameters en sensorwaarden kunnen worden ingesteld en gevisualiseerd in een gebruiksvriendelijk menu of via een nog eenvoudiger te gebruiken pc-software. Bovendien kan het grafische LC-display worden gebruikt om bijna alle informatie weer te geven met behulp van de populaire LCD-software LCDHype.

De belangrijkste kenmerken van de aquaero 6 zijn:
· Programmeerbare vierkanaals ventilatorcontroller
· Grafisch LC-display met achtergrondverlichting
· USB 2.0 en aquabus-interface
· Vier ventilatoruitgangen met maximaal 30 Watt vermogen per kanaal
· Alle ventilatoruitgangen met 4-pins stekker, omschakelbaar naar PWM-besturing
· Veelzijdige bedieningsopties
· Acht temperatuursensoringangen
· Stroomsensor ingang
· Universele IR-ontvanger
· Uitgang voor IR-zender
· Drie LED-uitgangen
· Potentiaalvrije schakelaar
· Twee extra vermogensuitgangen
· Uitgebreide alarmmogelijkheden
· Akoestisch alarm
· Snelheidssignaaluitgang voor statusevaluatie
· Uitbreidbaar tot maximaal 12 ventilatorkanalen

Verschillende aqua computerproducten kunnen worden gebruikt om de functionaliteit van de aquaero 6-controller uit te breiden. Deze uitbreidingen worden dynamisch in kaart gebracht in de menu's en weergavepagina's van de aquaero, waardoor een consistent controlesysteem ontstaat in plaats van individuele apparaten.

In maximale configuratie kunnen de volgende apparaten tegelijkertijd op een aquaero 6 worden aangesloten:
Twee aquastream XT pompen
Acht poweradjust 2 controllers
Vier mps-gebaseerde apparaten (flowsensor, druk-/vulniveausensor en D5-pomp met aquabus)
Een buismeter
Twee multischakelaars

Leveringsomvang:
- aquaero 6 XT-controller
- afstandsbediening aquaremote
- vier temperatuursensoren, lengte ca. 70 cm
- één interne USB-kabel, lengte ca. 100 cm
- één aansluitkabel voor snelheidssignaal of aquabus
- handleiding
- montagemateriaal voor montage in een vrij verlengstuk

Fabrikant:
Aqua-Computer

I believe that anything i could say about Aquaero 6XT it would be too little to describe how great of a product it is.

First of all it works flawlessly in par with Aqua-Computer Aquasuite software.

It is a great monitoring and controlling tool for your liquid cooled PC. It enables you to monitor all sort of temperature sensors, being either actual physical temperature sensors (8 of them) or software temperature sensors like the ones on your motherboard (CPU-PCH-VRM and so on), you can also create your own virtual sensors, for example the absolute difference in temperature between inlet and outlet of your radiator iin order to get the Delta T performance of your radiator. You can also monitor the flow rate of your liquid and thermal power effiency of you loop.  

You can set warnings, alarms and emergency shutdown for a number of variables like Pump RPM, Flow rate, CPU and GPU temperature and so on.

As for fan controlling you can set completely custom fan curves for your needs and taste of noise and performance. 

To put things in a nutshell with Aquaero 6XT you can have the complete control of your liquid cooling loop and its components.

Overall an excellent product with the only con being its price but as usually with these things you get what you pay for and trust me you will not regret it!

Deze fan controller is de meest uitgebreide op de markt en dat komt met een heel hoge prijs. Echter krijg je daarvoor functionaliteit die je bij geen ander vindt. Hou er rekening mee dat je verplicht bent om meerdere producten van Aqua-Computer aan te schaffen om de functionaliteit volledig te benutten. Enkel producten van Aqua-Computer met de aquabus poort zijn (volledig) compatibel met de Aquaero en die heb je ook wel nodig want als je deze louter als fan controller wil gebruiken, betaal je teveel voor wat je krijgt. Aan te raden zijn pomp en flow meter met aquabus poort. Vergeet daarbij niet de aquabus 4-pin kabels te bestellen + split kabel voor meerdere apparaten.

Het apparaat biedt veel, maar is moeilijk te begrijpen. Helaas ontbreekt duidelijke documentatie om uit te leggen hoe alles werkt. Echter na wat proberen en links en rechts wat uitzoeken kom je er wel uit en dan besef je pas hoeveel je er mee kan en zit alles wel vrij logisch in mekaar. De aquasuite software zorgt ervoor dat je alles makkelijk kan instellen en dat wordt meteen geupdate op de Aquaero. Het feit dat de Aquaero met USB is aangesloten, zorgt voor een groot gemak omdat alles via het apparaat zelf instellen 10x langer zou duren dan via de software.

De belangrijkste functies die ik gebruik zijn deze:

  • Visualisatie van quasi alle gegevens: 8temp meters aan te sluiten + Hardware Monitor temperatuur: je CPU/GPU/mobo/HDD/SSD core temperatuur kan je tonen op het display/software, met een optie in grafiek over tijd die je bepaalt. Flow meter, power meter (aantal Watt dat de radiator aan warmte kwijtspeelt: benodigd is temp meter voor radiator in/out en flow meter), zelfs hoeveel % je reservoir gevuld is (extra hardware voor nodig) dus noem maar op. Je kan uiteraar ook instellen wat je wil tonen op het display, zelfs met interval tijd tussen de schermen of niet etc..
  • Fan control: hier heb je de optie voor manueel of 1,2-point en curve control. De laatste is de handigste: je kiest als X-as de temperatuur van een temp meter die je zelf kan kiezen (dus inclusief software temp van de CPU/GPU core) en als Y-as het percentage van fan power over de fans die je wil. Zo kan je bvb zelf kiezen hoe hard de radiator fans moeten draaien in functie van de temperatuur van het water. Erg handig omdat je zo niet manueel je fans  moet gaan instellen. Warmt je pc op, gaan de fans automatisch sneller draaien en minder snel bij afkoelen. De pomp kan je natuurlijk op soortgelijke manier instellen indien je over een compatibele pomp beschikt.

Verder heb je nog tal van opties, ik noem diegene die ik ken.. :)

  • Alarm in te stellen hoe je maar wil: flow meter <100l/h, cpu temp >75C, met bijhorende acties zoals je wil etc.
  • Data log van alles wat je maar kan inbeelden.
  • RGB led (extra te bestellen) om bvb in je startknop/reservoir te monteren. Zo kan je bvb deze rood laten oplichten indien de temperatuur van de GPu dicht bij alarmfase komt en de pc zou afsluiten.

Er zal wel meer zijn, maar na een paar weken ermee spelen, heb ik het nu wel redelijk door. Bij de XT versie zit een afstandsbediening die ik niet gebruik, maar de touch screen knoppen werken wel handig. Het scherm zelf had voor die prijs een full HD AH-IPS kleurpaneel mogen zijn, maar de kijkhoek is degelijk (ik had voordien de NZXT sentry 3 besteld en daar zie je niks van onder een hoek, bespaar jezelf dat geld!). Er zit wel wat backlight bleeding op, maar met zwart wit maakt dat niet zoveel uit - brightness/contrast kan je ook allemaal instellen.

Ik geef hem alsnog een "Excellent". Ik ben er zeer tevreden mee, maar het komt met een prijs die niet alleen bij het product zelf blijft. (15euro voor heatsink, 10euro voor zwarte cover en we zitten al aan de €200) Zonder waterkoeling moet je het niet doen, maar anderzijds op deze site zitten enkel die-hards met waterkoeling die niet op een beetje geld kijken. :)

Indien je vragen hebt over dit product, stuur me maar een berichtje via het forum (username = tdesmet). Je zal sowieso met vragen zitten want om alles te doen werken, blijft de aankoop helaas niet bij enkel dit product. :P

Schrijf een beoordeling
Zodra de prijs van het product daalt, weet u dat meteen:
Houd prijsverlagingen bij

The price has not changed yet. We will show it on this chart once it changes