WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

80MM Yate Loon D80SM-12 2500RPM 80x80x15mm

 -   - 
Our price:  4,50  (3,72  excl tax)
Price in points: 19 points

Strong airflow and super-quiet operation speak for this 80mm axial fan with a bronze bearing. The fan can be connected to the PSU via a Molex plug (with adaptor, sold separately) or directly to the Mainboard. The fan is ideal for the super silent operation when operated at <7V. Thanks to the extra long connection cable of approx. 60cm th fan can also be used in very large cases (e.g. Server or Big-tower) and still be properly wired without using cable extensions.

An absolute highlight of this fan is the slim design! Being only 15mm thick it can easily be installed even in very small cases. Additionally the fan also features very good Airflow that is yet to be matched in its class.

Specifications:
Dimensions: 80x80x15mm
Nominal voltage: 12V
Nominal speed: 2500rpm
Airflow: 24CFM
Noise level: 30 dB(A)
Power consumption: 1,2W
With 3Pin Molex plug, 60cm cable and rpm signal

Manufacturer:
Yate Loon
Ik was op zoek naar een dunne fan voor een lage prijs, en dat is precies wat dit is! Lekker stil op lage voltages, maar ook niet te luid op 12V. Wel een nette hoeveelheid luchtverplaatsing! Doet niet echt onder voor de (duurdere) Zalman-koeler (ZM-OP1) die ik al had.
Correctie......er moet natuurlijk meer uit als in.......duh.
Verbazingwekkend hoe zo`n smalle 80mm fan, nagenoeg stil, voldoende lucht kan verplaatsen op 7. Ook op 12v is het een behoorlijk rustige fan en door z`n geringe grote en dikte ideaal om op plekken te gebruiken waar de ruimte beperkt is, maar waar wel voldoende koele lucht noodzakelijk is. Is bv. prima te gebruiken om bij een kleine kast, waar de onderste kaart in SLI/Crossfire dicht tegen de onderkant van de kast aanzit, dmv. het maken van een gat in de bodem of zijkant van de kast, van koele lucht te voorzien ( even dremelen en fan filter erop en het ziet er ook nog goed uit ). Ook uitermate geschikt voor northbridge, southbridge en moederbord koeling, dmv. ditzelfde principe. + Nagenoeg onhoorbaar op 7v met voldoende luchtverplaatsing + Behoorlijk stil op 12v. + Lange kabel. + Geringe dikte zonder dat dit wat afdoet aan de prestaties. + Erg Lage prijs/kwalitiet verhouding, zoals ik gewend ben van Yate loon ( ik heb ook nog 5 x D12SL-12mm ( 3 op m`n waterkoeling-radiator + 2 in de kast) en daar geldt hetzelfde voor ; op 7v voldoende koeling voor een behoorlijke OC en voor het gamen kan het op 12v zonder, dat er veel extra lawaai voor terugkomt. - Geen gesleevde kabel, maar dat mag je ook niet verwachten voor deze prijs. Conclusie : Ideaal voor het aanpassen van kleine en of standaard kasten zodat koeling op de juiste plaatsen komt ( vergeet niet een fan filter erbij te kopen ). PS, het is niet belangrijk om veel koeling te hebben, maar het moet op de juiste plaats, met een goede stroming en er moet meer in als uit.
Write a review
As soon as the price of the products decreases, you will immediately know about it.
Keep track of price reductions

The price has not changed yet. We will show it on this chart once it changes