Singularity Computers D5/DDC Pump Top and Cover!

PHANTEKS Enthoo Elite Big-Tower - Anthracite Window
Maandag, 27 Maart 2017, 13:00
Adembenemende chassis. In perfecte staat aangekomen, o.a. dankzij de flightcase die wordt meegeleverd (op 1 pallet n.b.). Hoewel het absoluut een niche product betreft, zie ik het als een lange termijn investering om de aankomende, maar ook toekomstige pc-onderdelen te huisvesten. De grootte van dit product imponeert pas echt, wanneer je deze BIG Tower in levenden lijve aanschouwt. De afwerking is werkelijk fenomenaal, waarbij hoofdzakelijk alluminium en staal is gebruikt. Daarbij krijg je tal van onderdelen, zoals een GPU bracket om de GPU 90 graden te kunnen kantelen (showcase effect), SSD/HDD brackets, tal van montage accesoires, een handige schroevenset etc. etc. Wat niet duidelijk blijkt uit de specificaties is de ingebouwde RBG led strips. Deze zijn bij het product meegeleverd in de voet, voorkant en bovenop (overal rechts aan de zijdes netjes weggewerkt). Zijn er dan geen minpunten vraag je je wellicht af? Die zijn er wel. Zo is het gewicht echt absurd, zeker wanneer je de kast gaat waterkoelen (+/- 60-70 kilo). Daarnaast worden er >6 hdd opties meegeleverd, maar enkel 4 SSD mogelijkheden geboden. Dit zou ik eerder omgekeerd verwachten. Tot slot is het drie kamer design (voeding+kabels rechterzijkant, main chamber en een ruimte onder fysiek gescheiden) uitstekend uitgewerkt met voldoende opties voor cable management.
Watercool HeatKiller Rev. 3.0 Mounting Kit AM2/AM3
Donderdag, 16 Maart 2017, 08:19

Past perfect om standaard AM3 backplate zijn gewoon UNC6-32 schroeven. Alleen zijn de veertjes anders dan het origineel, De aangegeven maten voor de drukkracht in de handleiding kloppen niet. (Als je ze vasschroeft dat de veertjes det niet meer los om de schroef bewegen zit hij al onder de 18mm wat volgends de handleiding al 200N drukkracht zou moeten zijn)

120MM Fan Filters (verwijderbaar) FF-120
Woensdag, 8 Maart 2017, 16:56

Uitstekende filters, ik heb ze al jaren in een computer zitten. Eén keer per jaar open ik de computer, en er is bijna geen stofje te zien op het moederbord. Er zit dan wel een dikke laag stof op het filter. Even onder de kraan, uitwringen, stevig platdrukken tussen een dubbelgevouwen handdoek, en voila, filter is weer schoon en droog.

Lamptron Modding Tool kit
Maandag, 6 Maart 2017, 10:00

Prima set voor de gevorderde sleever, niet het beste setje voor iemand die het voor het eerst met connectors gaat zitten klooien!

Ik heb dit setje van mijn vriendin gekregen omdat ik eens wilde proberen mijn kabels te sleeven, is uiteindelijk wel gelukt maar niet dankzij dit setje... blijkbaar had ik nog niet de juiste techniek in de vingers om de 2pins tool te gebruiken en bij de derde poging schoot de connector los, haalde ik mijn duim open en brak één van de pinnetjes van de tool af... verder prima kwaliteit en handig opbergdoosje maar ik adviseer deze niet voor beginners.

3M™ Adhesive Flexible Magnet Tape (10mm) - 30cm
Zondag, 5 Maart 2017, 15:42

Doet wat het moet doen, werkt prima in een stalen kast.

DarkSide 4-pin PWM Dual Fan Power Y-cable Splitter - Jet Black
Zondag, 5 Maart 2017, 15:40

Pluspunten: mooie sleeving, goede connectors.

Minpunt: zeer stug en niet makkelijk weg te werken.

 

BitFenix 4-Pin Molex Verlengkabel 45CM Sleeved Black/Black
Zondag, 5 Maart 2017, 15:39

Net gesleevde kabel, goede kwaliteit connectors.

BitFenix 4-Pin Molex naar 4x SATA Stroomkabel Sleeved Black/Black
Zondag, 5 Maart 2017, 15:37

Pluspunten: mooie sleeving, nette afwerking

Minpunten: ik had deze kabel gekocht voor de HDD kooi in mijn Corsair 500r. Maar de afstand tussen de connectors van deze kabel is 20 cm dus veel te lang daar de HDD's enkele centimeters van elkaar afzitten. Ook ziten de connectors op zijn kop dus moet de kabel van boven naar beneden lopen. De kabel lijkt dus meer geschikt voor ODD stations.

 

BitFenix PSU 24-Pin Verleng Kabel 30CM Sleeved Black/Black
Vrijdag, 3 Maart 2017, 16:46
Ziet er prachtig uit! Jammer dat ik geen afbeelding kan plaatsen.
EK-FC Terminal QUAD Semi-Parallel
Dinsdag, 28 Februari 2017, 22:22

Degelijk product. Maakt het mogelijk om bijvoorbeeld 4 stuks EK-Thermosphere aan te sluiten middels slechts 2 fittingen. Biedt verschillende aansluitmogelijkheden voor als uitgangen niet toegankelijk zijn.

Twee nadelen:

  1. Het zou handig zijn als de EK-FC terminal inkepingen had op de plekken waar de PCBs van de videokaarten liggen. Bij gebruik van een EK-Thermosphere mag de PCB van de videokaart de EK-FC terminal niet raken, anders volgt lekkage. Dit was bij mijn videokaarten wel het geval. Ik heb dit opgelost door sleuven van ongeveer 4 mm diep te maken in de EK-FC terminal. Dit is wel gelukt zonder lekkage te veroorzaken.
  2. Er worden slechts 2 rubberen ringen meegeleverd terwijl er 8 nodig zijn. De ringen moeten worden overgezet van de EK-Thermosphere naar de EK-FC terminal.