WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

Coollaboratory Liquid Ultra 0,15ml

 -   - 
Our price: 9,95 (8,22 excl tax)
Price in points: 42 points
Reward points: 1 point

Coollaboratory Liquid Ultra 0,15ml

After the overwhelming success of the Liquid Pro, the new Coollaboratory Liquid Ultra was developed. Of course the Liquid Ultra is also made of 100% metal, but it has an absolute new usability and offers an outstanding performance. Due to the paste-like texture the application is now very easy.

The Coollaboratory Liquid Ultra was optimized for highest performance and optimal usability. The thermal compound consists to 100% of metal, but can be applied very easy with a commercial brush. The processor (Heatspreader) should be cleaned thoroughly before apply the Liquid Ultra, in order to eliminate dirt, old thermal compound or fat.

Depending on the size of the Heatspreader, three to four division lines of Liquid Ultra should be applied centrically on the Heatspreader. Then the Liquid Ultra should be disposed slowly and without pressure on the Heatspreader. The less pressure is used when elapsing, the easier the Liquid Ultra can be applied. The Liquid Ultra has a pasty form, whereby the application goes very fast. Please pay attention to coat also the edges of the Heatspreaders. Therefore always use the same brush side. It is usually not necessary to apply more Liquid Ultra again for a commercial processor.

The application is managed within 30-60 seconds on average. In the following the application is represented in a short photo distance:

More info:
http://www.coollaboratory.com/en/produkte/liquid-ultra/

Manufacturer:
Coollaboratory

Een korte achtergrond waarom ik deze paste heb gekocht. Zoals velen heb ik een deftige processor zoals de i7 4770k, zoals ook velen weten is de paste die tussen de die en de IHS zit echt crap. Hierdoor heb ik dus mijn processor gedelid met de vice method. Ik heb deze paste dan ook aangekocht om tussen de die en de IHS aan te brengen zoals velen hebben gedaan. Al bij al ben ik zeer tevreden van de resultaten die onderaan te vinden zijn (alle resulten zijn gegeven voor een 10 min load van aida64). Tmax = hottest core under load, Tmin = coolest core under load

Stock paste:

Stock clocks (alles op auto in de bios)
- Tmax = 68 °C
- Tmin = 55 °C

OC 4.2 GHz 1.25 V (manual)
- Tmax = 83 °C
- Tmin= 71 °C

Coollaboratory liquid ultra:

Stock clocks (alles op auto in de bios)
- Tmax = 51 °C
- Tmin = 45 °C

OC 4.2 GHz 1.25 V (manual)
- Tmax = 61 °C
- Tmin= 57 °C

 

Niet alleen zijn de absolute temperature significant gezakt maar ook liggen ze dichter bij elkaar.

Coollaboratory Liquid ultra.

Aankoop.

Ik zat al een tijdje te zoeken naar een goede koelpasta voor mijn i7 2600k. Ik zocht voornamelijk naar een goed uitsmeerbare koelpasta, die uiteraard ook goede koeling geeft (scheelt soms gewoon 5-10 graden). Na een tijdje zoeken kwam ik ineens op dit merk uit. Ik dacht zelf (net als Marcel Horstik) dat het een fabeltje was dat deze koelpasta zo goed kon koelen. Na wat reviews gelezen te hebben en wat op youtube gezocht te hebben besloten deze koelpasta toch maar te kopen.

Pakketje kwam binnen...

Toen het pakketje (met 2x vegas appolish blue 120mm) binnen kwam uiteraard meteen uitgepakt. De koelpasta word in een makkelijk te openen blister (dat is ook weer nieuw, vaak zit het helemaal dichtgelijmd) geleverd. Mooi overzichtelijk de spuit koelpasta. Onderin een klein vakje met het schoonmaak doekje (standaard alcohol doekje die freddy ook hier verkoopt dacht ik). Ook zit er in het vakje onderin 2 kleine penseeltjes om de koelpasta mee uit te smeren (later leest u waarom).

Het aanbrengen van de koelpasta.

Het aanbrengen gaat echt heerlijk bij deze koelpasta. Een klein druppeltje op de cpu doen. En dan gewoon rustig met het penseeltje uitsmeren. Wel raad ik enige persoonlijke beschermin aan. Het lijkt er namelijk om dat deze koelpasta op basis van Kwik gemaakt is. (het trekt als een druppel bij elkaar net als kwik dat doet, ook staat er op het doosje "100% metal"). Latex handschoenen zijn sterk aan te bevelen, en een goed geventileerde ruimte. Een anderre waarschuwing: gebruik deze koelpasta niet met alluminium (en goud als er echt kwik in zit, goud lost op in kwik. maar wie heeft er nu een baseplate die verguld is....). 

De koeling.

Idle tempraturen.

De tempraturen kan ik eigenlijk zeer kort over zijn. Dit kan ik eigenlijk niet vermelden. Ik had hiervoor een Scythe mugen 2 met MX-4. Nu heb ik een Corsair H100 met deze koelpasta. Het enige wat ik kan vermelden, de combi koelt enorm goed. Ik zie nu op realtemp tempraturen van ongeveer 25-26 graden. Dit was met de mugen 28-30 graden.

Load tempraturen.

Dit is waar de comib echt tot zijn recht komt. Mijn i7 2600k (3200mhz, 1.25v) komt nu net boven de 45 graden uit onder load. Dit was met de Scythe mugen 2 (met mx4) ongeveer 50-52 graden. Ik heb nog geen overklok resultaten omdat ik voor de veiligheid mijn cpu op 3.2 heb gezet.

Conclusie.

De conclusie is eigenlijk heel simpel. Gebruik je geen alluminium baseplate/heatsink/waterblock (als die nog te krijgen zijn) dan raad ik deze koelpasta aan. Het smeert zeer makkelijk uit met het penseeltje. Het koelt goed. En de cpu ziet er shiny uit als je de koelpasta hebt aangebracht.

 

Hierbij mijn review. Ik hoop dat u er wat aan heeft.

Deze koelpasta is anders dan de gemiddelde pasta die ik ooit heb gehad. Op internet lijkt het alsof het allemaal erg moeilijk gaat, maar het is echt heel makkelijk. Met een bijgeleverd kwastje smeer je het goedje uit op je cpu. In mijn geval had ik minder dan een rijstkorrel nodig.

Bijgeleverd worden 2 kwastjes, een beschrijving, een schuursponsje en schoonmaakdoekjes gedept in alchohol (isopropyl alcohol).

Over de koelresultaten ben ik dik tevreden. Hij houdt mijn i7-2600K op stock (3,4GHz) rond de 23 graden in combinatie met een NH-U12P.

Write a review

Related Products

 -   - 
6,95 (5,74 excl tax)

Customers also bought

 -   - 
6,95 (5,74 excl tax)
 -   - 
29,95 (24,75 excl tax)
 -   - 
3,90 (3,22 excl tax)
 -   - 
9,95 (8,22 excl tax)
 -   - 
109,95 (90,87 excl tax)
 - 
19,95 (16,49 excl tax)
 -   - 
9,95 (8,22 excl tax)
 - 
0,50 (0,41 excl tax)
 -   - 
15,95 (13,18 excl tax)
 -   - 
12,95 (10,70 excl tax)
 -   - 
5,55 (4,59 excl tax)
 -   - 
7,95 (6,57 excl tax)
1,00 (0,83 excl tax)
 -   - 
6,95 (5,74 excl tax)