WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

Aqua-Computer Aquastream XT USB 12V - Ultra

 -   - 
Our price: 90,90 (75,12 excl tax)
Price in points: 376 points
Reward points: 8 points

Aqua-Computer Aquastream XT USB 12V - Ultra

De Aqua-Computer Aquastream XT pomp is gebaseerd op de Eheim 1046, maar is door Aqua-Computer volledig onder handen genomen. De pomp is "geupgrade" en presteert beter dan de standaard Eheim 1046, o.a. door de volledig keramische lagering (opvoerhoogte van maar liefst 4.2 meter en pompt maar liefst 300-500L/U!). De pomp is nu ook voorzien van een microprocessor, welke de pomp aanstuurt en via een USB-aansluiting met de PC kan communiceren. De pomp meet continu de spanningen en stroomverbruik voor een optimale betrouwbaarheid. De pomp werkt ook zeer zuinig, met slechts 5 watt aan stroom verbruik. Afmetingen: 112 x 72 x 52mm (L x H x W)

De microprocessor biedt de volgende opties:
(er zijn drie versies van de pompen, de Standard, Advanced en Ultra)

 • Automatische frequentieaanpassing: Standard / Advanced / Ultra
 • Aquabus: Standard / Advanced / Ultra
 • Handmatige frequentieaanpassing: Standard / Advanced / Ultra
 • Ontluchtingsmodus: Standard / Advanced / Ultra
 • Rotatieherkenning: Standard / Advanced / Ultra
 • Configureerbare tachosignaaluitgang: Standard / Advanced / Ultra
 • Vrij configureerbare calibratiecurve: Advanced / Ultra
 • Handmatig configureerbare ventilatoruitgang: Advanced / Ultra
 • Meting van de ventilatoruitgangsspanning: Advanced / Ultra
 • Externe temperatursensor: Ultra
 • Interne watertemperatuursensor: Ultra
 • Temperatuurgeregelde ventilatoruitgang: Ultra
 • Aansluiting doorstromingsensor: Ultra

Leveromvang:

 • 1x Aquastream XT USB 12V pomp
 • 1x ATX-startstekker voor het starten van de voeding
 • 1x USB-aansluitkabel
 • 1x tachosignaalkabel
 • 1x jumper

Meer info:
http://shop.aquacomputer.de/product_info.php?products_id=1301

Manufacturer:
Aqua-Computer

Ik heb de pomp gekocht als advanced and geupgrade naar ultra (basic/advanced/ultra = gelijke hardware alleen de software is meer unlocked) vandaar goed ipv excelent.

 

ik heb de pomp nu ongeveer 3 jaar in gebruik en hij werkt nogaltijd prima en is nogaltijd vrijwel onhoorbaar in mijn systeem (alleen bij het opstarten even en als hij hercalibreert als de pc al loopt).

hoeveel liter per uur hij haalt kan ik niet echt zeggen, kan alleen zeggen dat in mijn loop (EK Supremaxy / Bitspower GTX 470 block en black ice SR-1 480 rad met tube res) hij van de maximaal 6000rpm gemiddeld op 4800rpm draait.

het resultaat is dat in het tube res waar van onder het water binnen komt hij het 15cm omhoog tegen de deksel spuit... vandaar dat ik hem elke 2-3 weken een beetje moet bijvullen om verplaatste lucht weg te werken, dat hoor je namelijk redelijk goed (1mm lucht boven in het reservoir hoor je al goed, haal je dat weg dan hoor je enkel nog ventilators).

Hij valt me tegen voor het geld. Ik heb vijvers gehad met koikarpers en eheim was toen ook al weinig, maar de top is gemaakt van keihard kunstof waarvan de voetjes welke hem op zijn plek houden makkelijk afbrek en hij draait veelste makkelijk van de pomp. Elektronica zit ook schots en scheef en natuurlijk haalt hij 500liter nooit...dat is onbelast(reactie op een vorige post). Voor zijn prestaties zou ik hem niet nemen en zijn omvang maakt het evenmin onpraktisch.   Maarja hij is in feite natuurlijk al wat jaartjes oud.

Tevens is de gebruiksaanwijzing onduidelijk. Ik raad hem af en ik denk dat ik hem eruit haal en vervang. Ik zie op inet ook weinig goede reviews. Het plastic in zijn geheel voelt ook goedkoop aan.    In de winkel voor een vijvertje zou ik er niet meer dan 40euro voor geven, en voor 90 euro had er wel een bevestiging bij mogen zitten en 2 aansluitingen van g1/4. De pomp had sowieso bij de eletrozijde waterdicht moeten zijn.. Tsjaaaa, niet alles kan goed zijn:), terwijl ik de koelblokken en rads echt super vindt van het merk...

gr.rich

Nu ruim een half jaar in gebruik en vind het een geweldige pomp zeker door de usb aansluiting, maakte in het begin een zacht geratel kwam door luchtbellen in het systeem maar na het plaatsen van een filter (aquarium grof blauw) in m'n reservoir (XSPC) is de ratel weg. Hij koelt m'n xfx 4890 black edition temps: idle 34c na 5 a 6 uur gamen dirt2/bc2/avp max 45c met ek-fullcover acetal/nickel en ek-coolstream240 rad pomp staat op silent omdat op high het begon te klotsen in m'n reservoir en qua temperatuur maakte het ook weinig uit. Heb alleen bij de adapter bovenop de pomp een hele kleine lekkage gehad omdat de o-ring scheef zat ook door te strak aandraaien ging ie een beetje lekken maar dat is ook mijn fout geweest. Trouwens de adapter die ik bij gerelateerde producten zie heeft een dikkere o-ring als de mijne!

de pomp is goed als je alles wilt weten over flow en temperatuur en dergelijke op je pc, maar de aangegeven flow van 400 tot 500 l/h haal je echt nooit! ik zat met een 120 rad, xspc cpu blok en de pomp op een flow van 150 l/h, niet echt de beloofde snelheid. ik moet ook zeggen dat de geluidsproductie best wel tegen valt, alleen op de laagste snelheid is hij bijna onhoorbaar, op de max snelheid is er echt een brom aanwezig. niet echt stil dus.

tip: gebruik deze pomp niet met zon innovatec reservoir dat je erop kunt schuiven, dat reservoir is 1 van de slechtste dingen ooit gemaakt volgens mij.

pomp is gewoon zeer goed

doet goed zijn werk en ik hoor em helemaal niet

alleen de software is alleen in het duits te krijgen en ik kan niet zien hoeveel liter hij pompt per minuut. vandaar de 4 sterren maar voor de rest gewoon een superpomp

Write a review

Related Products

4,05 (3,35 excl tax)
4,05 (3,35 excl tax)

Customers also bought

 -   - 
9,95 (8,22 excl tax)
 -   - 
6,95 (5,74 excl tax)
4,05 (3,35 excl tax)
4,05 (3,35 excl tax)
 - 
0,50 (0,41 excl tax)
 -   - 
1,00 (0,83 excl tax)
List price: 3,00 (2,48 excl tax) 1,50 (1,24 excl tax) You save: 1,50 (50%) (1,24 excl tax)
 - 
7,95 (6,57 excl tax)
 -   - 
15,95 (13,18 excl tax)
 -   - 
6,95 (5,74 excl tax)
 -   - 
6,95 (5,74 excl tax)
 -   - 
7,95 (6,57 excl tax)
 -   - 
9,95 (8,22 excl tax)
 -   - 
3,90 (3,22 excl tax)