WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

Laing DDC-1Plus MCP355 12V

 -   - 
Our price:  79,90  (66,03  excl tax)
Price in points: 331 points
Reward points: 7 points

Laing DDC-1Plus MCP355 12V

Laing brengt met de DDC-1Plus (Swiftech MCP355) wereldwijd de eerste pomp op de markt, welke standaard in watergekoelde werkstations wordt geleverd. De DDC-1Plus/MCP355 is dan ook een stille, betrouwbare en efficiënte waterpomp.

De MCP355 is de grote broer van de MCP350. De MCP355 heeft meer vermogen dan de MCP350 en behoort tot een van de sterkste pompen! Let wel op dat de MCP355 daardoor meer geluid produceert dan de MCP350. Indien u voor u de stilste PC wilt gaan, kunt u beter de MCP350 nemen.

De gepatenteerde opbouw van de kogelmotorpomp biedt diverse voordelen:

 • de geringe afmetingen maken gebruik van de pomp in compacte systemen mogelijk
 • Verwachte gemiddelde levensduur van 50.000 uur! (MTBF)
 • de lagering is zelfstellend en heeft geen onderhoud nodig, het koelwater wordt als smeermiddel gebruikt
 • de speciale rotorbladen maken een zeer hoge druk mogelijk bij een laag energieverbruik
 • zeer lage elektromagnetische emissie
 • stille werking door de speciale rotorbladen: 30-32 dBA
 • standaard 3/8" slang aansluiting, met een vervangende Top ook andere maten mogelijk
 • makkelijke installatie
 • RPM sensor kabel welke u op uw moederbord kan aansluiten

Per uur weet de DDC-1Plus ca. 600 liter water te verplaatsen; dit bij een maximaal hoogteverschil van 4,7 meter.

De DDC-1Plus werkt op 12 Volt en wordt door middel van een 4-pin aansluiting van stroom voorzien. De pomp beschikt over 3/8" aansluitingen, waardoor deze geschikt is voor slangen met een binnendiameter van 9,5 mm. Als u de top vervangt voor een betere top, dan kunt u fittingen naar wens gebruiken en dus ook andere slangformaten gebruiken.

Specificaties:

 • Waterverplaatsing: 600 liter / uur
 • Afmetingen: 62 x 62 x 38 mm.
 • 12V DC gelijkspanning
 • Spanningbereik van 6 tot 13.2 Volt
 • Opvoerhoogte 4.7 meter
 • Pompvermogen 600 liter per uur
 • Geluidsproductie 30-32 dBA

Reviews:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=41495
http://www.hartware.de/review_434_1.html

Manufacturer:
Laing

Heb mijn pc op mijn bureau staan, waardoor ik de pomp redelijk dichtbij heb. De pomp maakt een zoemend geluid vergelijkend met dat van een harde schijf, maar net even iets harder. er zat geen lucht in het systeem, dus het ligt echt aan de pomp. 

Het zoemende geluid kan vrij irriterend werken na een uur op je pc te werken.

De flow is redelijk. Ik draai zelf CPU + GPU + 360rad + 360rad +Mobo+ res.
Bij meer onderdelen dan dit zal je toch een iets krachtigere pomp moeten aanschaffen.

 

Voor drie tientjes meer heb je de 655, die heb ik nu een week. Met nog belletjes in het systeem nog steeds niet te horen!! Koop dus in een keer de 655, tenzij geluid geen erge factor is voor je. 

Gebruik deze pomp sinds 2 jaar met een alphacool acryl top en 1/2 slangen

Momenteel bestaal mijn loop uit 1 x 240-45 rad , 1 x 560 monsta rad 6990 waterblock en CPU 380i koelblok voor de processor en dit doet de pomp echt met gemak! Heb een groot reservoir (40cm) waarin je bovenin duidelijk de kracht van deze pomp kan zien.Heb de monsta radiateur sinds kort buiten op het balkon staan dit is ca 2 x 1,5m slang (13mm ID) extra en maakte me op voorhand zorgen of de pomp dit allemaal aankon en of ik een tweede pomp nodig zou hebben maar dit is dus geen enkel probleem.

Geluid is ook prima maar altijd lastig te omschrijven aangezien iedereen daar weer andere eisen aan stelt. Zoals in de andere reviews te lezen is een licht zoemend geluid welke gemiddeld niet hoorbaar zal zijn icm chassis fans.

Een aanrader!

zeker een goeie pomp hij knalt er alles erdoor heen

alleen erg jammer dat je hem niet kan aan passen op de snelheid ik heb hem op een controller zitten en dat werkt niet , je knippert 2 x met je ogen en alles is al eens rond geweest perfect pompii

Een echte krachtpatser die ook vrij stil is. Het meeste geluid wordt opgewekt door  resonantie als je de pomp op een goed stuk rubber plaatst dan is hij zeer stil. De gewone DCC pomp is nog net ietsjes stilller maar dat verschil kun je alleen horen als de gehele pc uit uiterst stille componenten bestaat. Mening 7200rpm hardeschijf komt boven deze pomp uit.

Gebruik de pomp icm een XSPC reservoir top. Pomp is ook zeer duurzaam en betrouwbaar door het gebruikte lagersysteem; door magnetisme ontstaat er een zwevende lager, een ontwerp die een levenlang meegaat icm goed onderhoud.

 

Heb deze pomp voor het te installeren eerst uitgebreid met een XSPC Laing DDC Acrylic Reservoir ( Top ) en als het goed is gaat de prestatie van de pomp daarvan weer omhoog. 

Ik heb zelf geen vergelijkingsmateriaal maar de pomp doet goed zijn werk: Zit in een loop met een 240 radiator en een CPU block.

Kan in het begin wat luidruchtig zijn als er nog veel lucht in de leidingen zit maar als je hem eenmaal een tijdje hebt laten draaien is dat stukken beter.

Ook de meegeleverde 'pad' die je aan de onderkant plakt en dan in je kast is erg handig om resonatie tegen te gaan. Al kan ik hem wel licht horen / voelen.

Stock 2,5 stars due it's restricted intake and tinny fittings.

Used with any OEM top with G1/4 4,5 star's.

Used with XPS Rez/top 5 stars.

Well nothing new about what I've said. Anyone knows you need to exchange top. Please order your self O-ring seal it does not costs much and it is worth using a new one with new top.

Well way you attach it will play a role in how much vibration it will transsmit into your case.

If used with Top mounted XPS rez/top us some damping material under it. There are precut nice pads here.

If you use dualbay XPS it has some anti vibration measurments integrated in design.

Compact, with good top very powerfull. Think about Magnum 357 with some hot ammo. Not strongest there is but preaty effective.

Has huge aftermarket.

Superpomp, gemonteerd icm de xspc top en wat een flow o_0              Me flowmeter geeft ongeveer 1980 tpm aan, en terwijl de pomp door 2x mosfetblok, een cpublok, northbrideblok, 2x gpublok en een 480 rad perst. Het geluid is overigens niet te horen, de pomp "hangt" onder m'n reservoir en daardoor erg stil. Echt een aanrader.

Deze pomp heb ik nu ongeveer een half jaar draaien in mijn systeem. Vanaf het begin vindt ik heb erg veel lawaai maken vergeleken met alle andere componeten in mijn computer. Een paar weken geleden heb ik hem aangesloten op een mCubed T-Balancer bigNG. Met deze controller is het mogelijk om je pomp voltage te regelen. Als ik de voltage onder de 90% stop dan is het geluid van de pomp aanzienlijk gedaald.

Ik geef deze pomp een gemiddelde waardering omdat ik vindt dat het geluid standaard beter had gekund. Verder is de flow erg hoog.

Geweldige pomp!

Vandaag in de pc gestopt samen met de XSPC Res+top en vergeleken met mijn oude pomp is het een hogedruk :)

Ontluchten is iets lastiger als je een kleine loop hebt, fluid circuleert zo snel dat hij de belletjes gelijk weer opzuigt, paar keer aan en uitzetten met laten "rusten", een paar uur laten draaien en alle belletjes zijn weg

Op maximale vermogen hoor je inderdaad een hele lichte zoom, maar dat is al snel naar de achtergrond door de fans en omgevings geluiden (tv, spellen of muziek)

Zeer tevreden over dit "pompje"!

De pomp werkt echt super. Ik heb hem voorzien van een reservoir en hij is super stil. Je hoort inderaad een hele licht zoem maar dat is verder niet storend. In combinatie met de XPSC Acryl reservoir een echte aanrader...

Write a review
As soon as the price of the products decreases, you will immediately know about it.
Keep track of price reductions

The price has not changed yet. We will show it on this chart once it changes