WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

Laing DDC pump 12V DDC 3.25 18W

 -   - 
Onze prijs:  94,95  (78,47  excl. BTW)
Prijs in waardepunten: 393 punten
Punten verdiend: 8 punten

Laing DDC pomp 12V DDC 3.25 18W

Deze pomp is de eerste pomp ter wereld die wordt gebruikt in massaproductie watergekoelde werkstations en is ideaal voor de waterkoeling van processors en elektronische componenten. Door zijn compacte formaat en zijn kracht kan hij voor veel toepassingen worden gebruikt.
Deze DC-pomp is een elektronisch geconverteerde balmotorpomp met een geschatte levensduur van meer dan 50.000 uur bij 12V. Het enige bewegende deel van de pomp is de bolvormige rotoreenheid die op een ultraharde, slijtvaste keramische lagerkogel zit.

Een conventionele as met lagers en afdichtingen wordt niet gebruikt of nodig. De sferische lagering van de rotoreenheid op de keramische lagerkogel heeft vele voordelen: De ontwikkeling van lagerspeling is technisch onmogelijk, wat resulteert in de onmogelijkheid om het geluidsniveau te verhogen gedurende de levensduur van de pomp. Het lager is zelfinstellend, waardoor de pomp gedurende de volledige levensduur constant stil in bedrijf is. De pomp wordt direct gesmeerd door de koelvloeistof (natlopende pomp). Er is dus geen onderhoud nodig.
Omdat de rotor magnetisch op zijn plaats wordt gehouden, vormen zelfs kleine vuildeeltjes geen probleem voor het mechanisme, een blokkering van de pomp is onder normale bedrijfsomstandigheden niet mogelijk. Zelfs na een lange periode van stilstand is een betrouwbare werking gegarandeerd. De permanent magnetische rotoreenheid wordt wrijvingsloos aangedreven door een magnetisch veld dat wordt geproduceerd door de omringende stator.

De stator is volledig om de rotor heen gebouwd, daarom is de pomp met zijn 38 mm slechts iets hoger dan de statoreenheid. Het past daarom in bijna elke pc-behuizing, of het nu Super Tower of Barebone is. Een aparte magnetische afscherming is meestal niet nodig. Het kogelmotorprincipe maakt een krachtige en toch energiebesparende werking mogelijk. De pomp kan worden geregeld door vermogensvariaties van de DC-bedrijfsspanning over een breed bereik. Alle onderdelen die in contact komen met de koelvloeistof zijn volledig corrosievrij.

Technische details:
Afmetingen (BxDxH): 90x62x38mm
Motor: Elektronisch omgezet kogellagermotor
Nominale spanning: 12V DC
Nominaal stroomverbruik: 18W
Gecertificeerde spanning: 6 tot 13,2
Drukkop bij 12V: 5,7m
Maximaal debiet: >900l/h
Koelvloeistof: Water /Glycol/Glycol mengsels
Maximale systeemtemperatuur: 60°C
Materialen die in contact komen met de koelvloeistof: roestvrij staal 1.4571, PPS-GF40, EPDM O-ringen, aluminiumoxide, steenkool
Fittingen: 2x 3/8" getande fittingen (voor slangen met een buitendiameter van 10 mm en een binnendiameter van 8 mm)

Leveringsomvang:
Laing DDC pomp 12V DDC 3.25 18W

Snelheidssignaal: Met 3-pins Molex-connector als snelheidssignaaluitgang (voor Mianboard- of fancontroller-aansluiting)

Opmerking: deze pomp is de laatste revisie

BELANGRIJK: Wij raden het gebruik van kant-en-klare koelvloeistoffen (bijv. XSPC Pure) aan.

BELANGRIJK: Vanwege de prestaties van deze pomp mag deze alleen worden gebruikt in een koelcircuit met ten minste één waterblok. Bij onbelast draaien kan de pomp zichzelf vernietigen.

Belangrijk: De elektronica van de Laing-pomp is niet waterdicht. Zorg ervoor dat de elektronische componenten tijdens de installatie of bij werkzaamheden aan de pomp niet in contact komen met water. Zorg bij het terugplaatsen van de bovenkant altijd voor een goede pasvorm van de O-ringafdichting en voorkom morsen bij het vullen van het Laing-reservoir. Beschadigingen door water in de elektronische componenten worden niet door Laing!

Fabrikant:
Laing
zeer goede pomp maakt zeer weinig lawaai en draait zeer goed ondertussen al een half jaar aan het draaien en geen problemen
Schrijf een beoordeling
Zodra de prijs van het product daalt, weet u dat meteen:
Houd prijsverlagingen bij

The price has not changed yet. We will show it on this chart once it changes