We are changing our newsletter system! Please (re)subscribe to our newsletter here: HighFlow Newsletter.

WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

Masterkleer - HighFlow - 3/8 ID - 1/2 OD - Clear

 -   - 
Our price: 5,95 (4,92 excl tax)
Price in points: 25 points

Masterkleer Tubing 3/8" ID 1/2" OD slang: 
12.7 buiten diameter en 9.5mm binnen diameter.
Clear/Doorzichtig.

Prijs is per meter.

Masterkleer, Feser en Tygon zijn de drie beste slang producenten. Waarvan Masterkleer het goedkoopste is en Tygon de duurste.

Review:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=157370

Manufacturer:
Masterkleer

Is na amper een half jaar helemaal dof. Gaat vervangen worden door iets fatsoenlijks.

Deze slang is heel aangenaam geprijsd, maar heeft ook wel zijn minpuntjes, zoals bij andere reviews vermeld is een knikveer zeker niet overbodig bij deze slang als je 90°+ bochten maakt en ook bij dual Laing DDC-1Plus MCP355 pompen word de slang vacuumgezogen door de kracht van de pompjes(dit wel zonder knikveer).

Slang slaat snel aan de binnenkant aan, gebruikte koelvloeistof LCP02A Silverstone, Coolermaster Thermal fluid. Slang wordt dus dof aan de binnenkant. Evt knikken kun je compenseren met anti-knikveren (de plastic versie zijn goed genoeg) zoals al vermeld, het lijkt er dus op als je je vloeistof moet vervangen dat je de slangen ook kunt wegmikken in de kliko. ;)

goede kwaliteit slang knikt wel aardig snel maar heb verder ook nooit andere slangen gebruikt.

ziet er mooi uit met een kleur coolvloeistof

prima prijs prima kwaliteit

Keurige slang, en zeker een aanrader voor de prijs, maar weet wel hoe je 'm gaat gebruiken!

De slang is namelijk érg soepel, dus erg gevoelig voor knikken en twisten. Als je ergens in je setup bochten van 90 graden of meer maakt is het zéér aan te raden om een knikveer te gebruiken. Doe je dat, dan kan je ineens heel goede bochten maken (ik heb er één van 5 centimeter 180 graden) zonder problemen.

Als je schroeffittingen gebruikt loop je het risico dat de slang gaat "twisten". Je moet de slang dus eerst flink "tegentwisten" bij het aansluiten, zodat hij uiteindelijk recht erop komt te zitten. Het vergt wat oefening, maar dan heb je ook wat!

Visueel is de slang dik in orde. Hij is mooi transparant en pikt de kleur van de vloeistof goed op tot aan de buitenste rand.

Conclusie:
Voor de prijs zeker een aanrader, maar niet gebruiken zonder knikveer!

Deze slang is goed, goedkoop en erg flexibel. Hij is goed doorzichtig en knikt niet zo snel. Je kan hem gewoon met gekleurd koelvloeistof een kleurtje geven als je dat wilt.

Voor de prijs hoef je het absoluut niet te laten. Deze slang is soepel, maar knikt pas als je echt kleine bochten wilt maken. Ik heb twee halve rondjes van ongeveer 10 centimeter doorsnee lopen die gewoon niet knikken.

Prima slang voor diegenen zoals ik, die gewoon een doorzichtige slang willen, zonder glow of kleur (dat doe ik wel met de vloeistof als ik daar zin in heb) en voor een zeer acceptabele prijs.

Er wordt op een aantal forums beweerd dat de slang nogal snel dof wordt, maar daar kan ik nog geen ordeel over geven, mijn loop draait pas een paar weekjes.

Write a review

Customers also bought

 -   - 
3,90 (3,22 excl tax)
1,00 (0,83 excl tax)
 - 
9,95 (8,22 excl tax)
 - 
3,00 (2,48 excl tax)
 -   - 
7,95 (6,57 excl tax)
 - 
0,50 (0,41 excl tax)
 -   - 
1,00 (0,83 excl tax)
 -   - 
5,45 (4,50 excl tax)
 -   - 
9,95 (8,22 excl tax)
 -   - 
5,95 (4,92 excl tax)
 - 
1,50 (1,24 excl tax)
 - 
2,50 (2,07 excl tax)
 - 
7,95 (6,57 excl tax)