WORLDWIDE SHIPPING with GLS, DPD, PostNL & UPS. We ship to every country! Your country not listed? Please contact us.

Coollaboratory Liquid Ultra + Reinigingsset 0,15ml (1gr)

 -   - 
Onze prijs:  9,95  (8,22  excl. BTW)
Prijs in waardepunten: 42 punten
Punten verdiend: 1 punt

Met de Liquid Pro presenteerde de Duitse fabrikant Coollaboratory 's werelds eerste warmtegeleidende pasta gemaakt van 100 procent metaal, die snel de troon van warmtegeleidende pasta's beklom en een uitstekende warmteoverdracht biedt. Ondanks dit succes is het niet verwonderlijk dat de fabrikant consequent onderzoek heeft gedaan naar een nieuwe thermische compound en deze nu heeft uitgebracht onder de veelbelovende naam Liquid Ultra.

Net als de Liquid Pro is de Coollaboratory Liquid Ultra gemaakt van metaal en heeft een geheel nieuw ontwikkelde bruikbaarheid, waardoor de pasta nog gemakkelijker kan worden aangebracht en verwijderd. Zo heeft de Liquid Ultra al vanaf het begin twee kwasten om de pasta gemakkelijk op je eigen processor aan te brengen. Het aanbrengen zelf is heel eenvoudig, omdat de pasta in zeer korte tijd zonder druk op het contactoppervlak van de processor kan worden uitgesmeerd.

Door zijn nogal pasteuze consistentie kan de Coollaboratory Liquid Ultra nu ook grotere gaten opvullen, wat vooral belangrijk is bij contactoppervlakken die niet helemaal vlak zijn of insluitsels hebben. Net als bij de Liquid Pro is één spuit meestal voldoende voor meerdere toepassingen, waarbij de koelpasta voor onbepaalde tijd kan worden bewaard.

Ook over het gebruik hoef je je geen zorgen te maken, want de nieuwe koelpasta droogt niet uit en kan ook na lange tijd probleemloos worden verwijderd. Dankzij al deze voordelen en verdere ontwikkelingen behaalt de Liquid Ultra een extreem goede prestatie, omdat zelfs de kleinste bultjes die nauwelijks zichtbaar zijn voor het menselijk oog optimaal worden gevuld met het pasteuze metaal. De koelpasta is niet alleen de nieuwe referentie op het gebied van warmtegeleiding voor overklokkers en stilteliefhebbers!

Naast de Liquid Ultra zelf bevat de verpakking twee compacte borstels, een reinigingsset en meertalige instructies. De koelpasta is geschikt voor alle gangbare metalen zoals koper, zilver, nikkel en dergelijke. Alleen bij aluminium mag de Liquid Ultranot in contact komen.

Opmerking: Voor kleinere processors zijn meestal 2-4 gradaties voldoende, voor grotere processors moeten 3-5 gradatie koelpasta worden gebruikt.

Waarschuwing! Let voor gebruik op de waarschuwingen van de fabrikant!

Technische details:

  • Inhoud: 0,15 ml (komt overeen met ca. 1g)

Leveringsomvang:

  • koelpasta
  • 2x borstels
  • schuurpad
  • schoonmaakdoekje
  • meertalige instructies
Fabrikant:
Coollaboratory
Een korte achtergrond waarom ik deze paste heb gekocht. Zoals velen heb ik een deftige processor zoals de i7 4770k, zoals ook velen weten is de paste die tussen de die en de IHS zit echt crap. Hierdoor heb ik dus mijn processor gedelid met de vice method. Ik heb deze paste dan ook aangekocht om tussen de die en de IHS aan te brengen zoals velen hebben gedaan. Al bij al ben ik zeer tevreden van de resultaten die onderaan te vinden zijn (alle resulten zijn gegeven voor een 10 min load van aida64). Tmax = hottest core under load, Tmin = coolest core under load Stock paste: Stock clocks (alles op auto in de bios) - Tmax = 68 °C - Tmin = 55 °C OC 4.2 GHz 1.25 V (manual) - Tmax = 83 °C - Tmin= 71 °C Coollaboratory liquid ultra: Stock clocks (alles op auto in de bios) - Tmax = 51 °C - Tmin = 45 °C OC 4.2 GHz 1.25 V (manual) - Tmax = 61 °C - Tmin= 57 °C   Niet alleen zijn de absolute temperature significant gezakt maar ook liggen ze dichter bij elkaar.
Coollaboratory Liquid ultra. Aankoop. Ik zat al een tijdje te zoeken naar een goede koelpasta voor mijn i7 2600k. Ik zocht voornamelijk naar een goed uitsmeerbare koelpasta, die uiteraard ook goede koeling geeft (scheelt soms gewoon 5-10 graden). Na een tijdje zoeken kwam ik ineens op dit merk uit. Ik dacht zelf (net als M.H.) dat het een fabeltje was dat deze koelpasta zo goed kon koelen. Na wat reviews gelezen te hebben en wat op youtube gezocht te hebben besloten deze koelpasta toch maar te kopen. Pakketje kwam binnen... Toen het pakketje (met 2x vegas appolish blue 120mm) binnen kwam uiteraard meteen uitgepakt. De koelpasta word in een makkelijk te openen blister (dat is ook weer nieuw, vaak zit het helemaal dichtgelijmd) geleverd. Mooi overzichtelijk de spuit koelpasta. Onderin een klein vakje met het schoonmaak doekje (standaard alcohol doekje die freddy ook hier verkoopt dacht ik). Ook zit er in het vakje onderin 2 kleine penseeltjes om de koelpasta mee uit te smeren (later leest u waarom). Het aanbrengen van de koelpasta. Het aanbrengen gaat echt heerlijk bij deze koelpasta. Een klein druppeltje op de cpu doen. En dan gewoon rustig met het penseeltje uitsmeren. Wel raad ik enige persoonlijke beschermin aan. Het lijkt er namelijk om dat deze koelpasta op basis van Kwik gemaakt is. (het trekt als een druppel bij elkaar net als kwik dat doet, ook staat er op het doosje "100% metal"). Latex handschoenen zijn sterk aan te bevelen, en een goed geventileerde ruimte. Een anderre waarschuwing: gebruik deze koelpasta niet met alluminium (en goud als er echt kwik in zit, goud lost op in kwik. maar wie heeft er nu een baseplate die verguld is....).  De koeling. Idle tempraturen. De tempraturen kan ik eigenlijk zeer kort over zijn. Dit kan ik eigenlijk niet vermelden. Ik had hiervoor een Scythe mugen 2 met MX-4. Nu heb ik een Corsair H100 met deze koelpasta. Het enige wat ik kan vermelden, de combi koelt enorm goed. Ik zie nu op realtemp tempraturen van ongeveer 25-26 graden. Dit was met de mugen 28-30 graden. Load tempraturen. Dit is waar de comib echt tot zijn recht komt. Mijn i7 2600k (3200mhz, 1.25v) komt nu net boven de 45 graden uit onder load. Dit was met de Scythe mugen 2 (met mx4) ongeveer 50-52 graden. Ik heb nog geen overklok resultaten omdat ik voor de veiligheid mijn cpu op 3.2 heb gezet. Conclusie. De conclusie is eigenlijk heel simpel. Gebruik je geen alluminium baseplate/heatsink/waterblock (als die nog te krijgen zijn) dan raad ik deze koelpasta aan. Het smeert zeer makkelijk uit met het penseeltje. Het koelt goed. En de cpu ziet er shiny uit als je de koelpasta hebt aangebracht.   Hierbij mijn review. Ik hoop dat u er wat aan heeft.
Deze koelpasta is anders dan de gemiddelde pasta die ik ooit heb gehad. Op internet lijkt het alsof het allemaal erg moeilijk gaat, maar het is echt heel makkelijk. Met een bijgeleverd kwastje smeer je het goedje uit op je cpu. In mijn geval had ik minder dan een rijstkorrel nodig. Bijgeleverd worden 2 kwastjes, een beschrijving, een schuursponsje en schoonmaakdoekjes gedept in alchohol (isopropyl alcohol). Over de koelresultaten ben ik dik tevreden. Hij houdt mijn i7-2600K op stock (3,4GHz) rond de 23 graden in combinatie met een NH-U12P.
Schrijf een beoordeling
Zodra de prijs van het product daalt, weet u dat meteen:
Houd prijsverlagingen bij

The price has not changed yet. We will show it on this chart once it changes